Po 26 letih in 310 porazih le zmagali!

Košarkaško moštvo univerze Caltech je končno pregnalo urok, ki se jih je držal od leta 1985!

Objavljeno
23. februar 2011 18.08
Mi. S.
Mi. S.
PASADENA – Le tri sekunde pred koncem tekme je imel Ryan Elmquist dva prosta meta – za zgodovino. Prvi prosti met je zadel, drugega pa zgrešil. Žogo je ujel košarkar nasprotnega moštva in jo vrgel v iztekajočih se trenutkih proti košu, vendar je zgrešil, kar je povzročilo v dvorani univerze Caltech (Kalifornijski inštitut za tehnologijo) vsesplošno navdušenje. Navijači na tribunah so začeli slaviti zmago, na katero so čakali kar 26 let!

Zadnjič so košarkarji domačega univerzitetnega moštva zmagali 23. januarja leta 1985! Od takrat so doživeli osupljivih 310 zaporednih porazov!

Trener Oliver Eslinger, ki zadnje tri leta vodi moštvo, bo gotovo z zlatimi črkami zapisan v anale univerze.

Univerza Caltech res ne vzgaja elitnih košarkarjev, je pa pravo leglo Nobelovih nagrajencev, saj je to prestižno nagrado prejelo kar 30 njenih bivših študentov.

Ryan Elmquist, košarkarski junak, je tekmo končal s 23 točkami, od tega je zadel 12 prostih metov. Seveda ne bo zaradi tega dosežka dobil športne štipendije, vseeno pa se mu ni treba bati za prihodnost. Ko se bo sezona končala in bo doštudiral, se bo namreč zaposlil v podjetju Google kot programer.