Pokal Vitranc bo odprl Carlo Janka

Prvi Slovenec na štartu Miha Kürner ima številko 44.

Objavljeno
04. marec 2011 20.25
Mo. S./STA
Mo. S./STA
KRANJSKA GORA – V soboto se bo s šestim veleslalomom za svetovni pokal alpskih smučarjev začel jubilejni 50. pokal Vitranc. Veleslalom bo odprl Švicar Carlo Janka, prvi Slovenec pa bo štartal daleč za najboljšimi, Miha Kürner ima štartno številko 44. Od Slovencev bodo tekmovali še Janez Jazbec (45), Aleš Gorza (47), Matic Skube (57), Patrick Jazbec (67) in debitant Žan Kranjec (68), ki bodo poskušali izboljšati stanje slovenskega veleslaloma in (ne)točkovni črni niz vendarle prekiniti.

»Biti moramo realni glede na to, kaj je pokazala sezona v tehničnih disciplinah. Dejstvo je, da rezultati niso dobri, o tem se ne smemo slepiti. Zelo vesel bi bil, če bi v slalomu imeli tekmovalca v prvi deseterici, v veleslalomu pa finalista. Trenutno se je treba s takšnimi željami sprijazniti. V športu so sicer vedno možna presenečenja, toda prave podlage zanje ni,« je dejal predsednik alpskega odbora in zbora Jure Košir.

Po sestanku vodij tekmovanja in trenerjev je trener moške ekipe za tehnični ekipi Pavli Čebulj dejal: »Upam, da bomo izkoristili domači teren, vendar je to dvorezen meč, saj so tudi pričakovanja višja. Na tekmovanjih svetovnega pokala so tako majhne razlike, da je treba dati na vsaki tekmi maksimum. Z ogromno sreče bomo uspeli, preparacija proge je videti zelo dobra in upam, da bo zdržala tudi tiste s slabšimi štartnimi številkami.«

V Trbižu ženski smuk

Bolj optimistično vzdušje je le streljaj od državne meje v bližnjem Trbižu, kjer je Tina Maze razred zase. Črnjanka ima po 10. zmagi v svetovnem pokalu visoka pričakovanja tudi na sobotnem smuku, kjer bo štartala kot 14. Maruša Ferk ima štartno številko 3, Ana Kobal pa 51.