Prihodnost za 
Krko in Kelte

Srečna roka pri izbiri okrepitev, od Dragiča do Rojca

Objavljeno
03. marec 2011 10.18
Marko Uršic
Marko Uršic
NOVO MESTO – Odločili smo se, da to pot vstopnine ni, vstop na tekmo je brezplačen! Na ta način se želimo zahvaliti naši zvesti publiki in navijaški skupini Kelti, ki so nas spremljali in spodbujali v sezoni, ko smo prišli med osem najboljših v pokalu eurochallenge, odlično pa se držimo tudi v ligi NLB!« so zapisali v košarkarskem klubu Krka (predseduje mu Brane Kastelec, podpredsednika pa sta Marjan Erpe in Peter Ivančič) ob vabilu na tekmo 23. kroga jadranske lige.

V soboto v prestolnici cvička gostuje Budućnost, ki se tako kot Krka bori za nastop na finalnem turnirju, tega bo od 19. aprila gostila ljubljanska košarkarska lepotica, dvorana v Stožicah. Krka je v ligi NLB nanizala 15 zmag in sedem porazov, zdaj ima pet zaporednih zmag, kar jo uvršča kar na 2. mesto. Slavili so tudi na vročih gostovanjih v Širokem Brijegu, Aleksandrovcu in Beogradu (pri Crveni zvezdi). Košarkarji Krke so se v sredo pozno zvečer vrnili iz Belgije, kjer so s 45 : 64 ugnali Antwerpen ter si tako priigrali 1. mesto v skupini J tekmovanja evropskega izziva. »Vse spoštovanje Antwerpnu, a glavna novica je ta, da smo med osem najboljših,« je po tekmi povedal trener Aleksandar Džikić.

Krka je torej med osmimi najboljšimi v evropskem tekmovanju, v četrtfinalu pa bo poskušala v dveh ali v treh tekmah izločiti prvo ime bolgarske košarke Lukoil. Če ji to uspe, na Dolenjskem nihče ne dvomi o tem, da bodo nato na zaključnem turnirju.

Uspehi se nizajo, tega pred sezono niso na glas pričakovali. Ekipa je bila sestavljena na novo, zdaj pa je že jasno, da so imeli pri KK Krka srečno roko pri izbiri okrepitev z Zoranom Dragičem, Edom Muričem, Matejem Rojcem, Dušanom Đorđevićem, Chrisom Bookerjem, vrnil pa se je izkušeni Dragiša Drobnjak. Džikić je okrepil tudi strokovni štab – Leonu Stipaničevu se je pridružil Aleksander Sekulič.

Mnogi Krki očitajo, da ne zna zadržati prednosti; proti Olimpiji se jim je trikrat ponovila zgodba, da so zapravili velik plus v točkah.

Mladi Edo Murič to pojasni takole: »Treba je vedeti, da ima ta ekipa nekaj mladih košarkarjev, ki pa igramo. Zato se zgodi, da pride do kakšnega padca. Naša naloga je, da se popravimo in da bomo še boljši, teh padcev pa bo manj.«