Proti Maccabiju tudi Samo Udrih

Union Olimpija je po katastrofi v Izraelu dolžna maščevanje, meni Jure Zdovc.

Objavljeno
17. februar 2011 13.57
S. N.
S. N.
LJUBLJANA – Prestolnica se je zbudila v snežen dan, ki je presenetil tudi Izraelce, zasedbo Maccabija, ki jo nocoj čaka pekel v dvorani Stožice.

Specialci bdijo nad Maccabijem

»Veliko lepega sem slišal o tej atmosferi, vem, da imate izjemno publiko, tu pa so padali že velikani,« je na dušo Olimpiji in navijačem popihal trener Maccabija David Blatt, ki je v sredo zvečer prvič okusil parket stoženske lepotice. Ogreval se je tudi sam, že pred treningom se je postavil na črto za proste mete – dvakrat je zadel, preostali poizkusi so šli mimo. Igralci so prihajali na parket, potem je šlo zares. Vse to pa pod budnim očesom agentov Mosada, ki bdijo nad izraelskimi športniki vse od leta 1972, ko so na olimpijskih igrah v Münchnu doživeli atentat.

Predsednik kluba na treningu, Udrih bo igral zastonj

»Maccabiju smo dolžni maščevanje po katastrofi v Izraelu. So premagljivi,« je jasen Jure Zdovc, ki je vendarle uspel prepričati direktorja Janeza Rajglja, da mu kupi Sama Udriha. Slovenski reprezentant je v ponedeljek priletel iz Aten, v sredo pa že opravil dva treninga z zmaji, s katerimi pa še nima pogodbe. Kar pomeni, da bo danes igral celo zastonj oziroma brezplačno. Vodstvo tekmovanja Evrolige ga je kljub temu registriralo za Olimpijo, Udrih pa je zatrdil, da naj bi danes le podpisal pogodbo. Morda se je to zgodilo že sinoči, saj si je večerni trening presenetljivo ogledal sam predsednik kluba Jani Möderndorfer.

Šlamparija Evrolige

Tekma se začne ob 20.45, nekaj prej bodo na parket prišli tudi sodniki: Daniel Hierrezuelo, Spiros Gkontas in Roberto Chiari. Prav prvi, Hierrezuelo, je tisti, ki je v zadnjih dveh letih že dvakrat izključil Jureta Zdovca?! Zato je poteza Evrolige, da tega Španca delegira za prvega sodnika na tekmi v Ljubljani, traparija brez primere!

Jagodnik bi zmago brez obresti

»Upam, da pokažemo drugačen obraz kot v Tel Avivu. Z moško igro nam lahko uspe. Želeli bi presenetiti Maccabi in se jim oddolžiti za tretji krog. Ni potrebe, da jim to naredimo z obrestmi, a zmage si želimo!« je jasen veteran Goran Jagodnik, svoje pa doda še mladi, a sila nadarjeni Dino Murić: »To bo še ena težka tekma. Za nami je naporen pokalni vikend.  A motiva nam ne bo manjkalo, dvorana bo zopet polna, povrh vsega so nas premagali na prvi tekmi za 40 točk. Od prve minute bomo dali vse od sebe. S pomočjo publike lahko zmaga ostane doma.«

Zadnji je zmagal Okorn

Union Olimpija je nazadnje Maccabi v Ljubljani premagala v sezoni 2006/07 (25. januarja 2007) (77 : 75), ekipo je takrat vodil Gašper Okorn, Domen Lorbek je dosegel 17 točk, Teemu Ranniko pa 16. V ekipi ni bilo Marka Miliča, ki je odšel na posojo v Real.

 

Posnetek ob zmagi Olimpije proti Maccabiju v ledeni dvorani v Tivoliju: