Reprezentanti pomagajo sinu in ženi Iztoka Puca

Slovenija bo prihodnje leto igrala na evropskem prvenstvu v Srbiji.

Objavljeno
02. november 2011 17.35
Posodobljeno
02. november 2011 17.35
D. P./STA
D. P./STA
ZREČE – Slovenska moška rokometna reprezentanca bo v soboto, 5. novembra, sodelovala na humanitarno-spominski tekmi v spomin na legendarnega Iztoka Puca, ki je umrl 20. oktobra. Na nasprotni strani jim bodo stali rokometaši Celja Pivovarne Laško.

Kupili 300 vstopnic

Dogodka se bosta udeležila tudi Jasenka in Borut Puc, žena in sin pokojnega Iztoka Puca, svoj prihod pa so napovedala vsa najbolj imenitna imena slovenskega in hrvaškega rokometa, ki so igrala z nekdanjim reprezentantom jugoslovanske, hrvaške in slovenske izbrane vrste. Ob tem velja omeniti, da bodo člani slovenske reprezentance v ta namen kupili okoli 300 vstopnic.

Z mislimi pri EP

Slovenski rokometaši pod vodstvom selektorja Borisa Deniča v Zrečah vadijo že od nedelje, v tem času so opravili tudi preizkus motoričnih sposobnosti, izsledki testiranj pa bodo povsem interne narave pred začetkom sklepnih priprav za nastop na evropskem prvenstvu v Srbiji, ki se bodo začele 26. decembra. Slovenija bo na EP igrala v Vršcu, v njeni skupini pa so še Hrvaška, Islandija in Norveška.

Okrnjena zasedba

Denič je namesto poškodovanega Jureta Dobelška naknadno vpoklical Simona Razgorja in Nika Medveda, v Zreče pa ni dopotoval niti vratar Gorazd Škof, medtem ko je krožni napadalec Peter Pucelj zaradi poškodbe očesa prekinil vadbo in bo izpustil preostali del priprav. Selektor je potrdil, da dobro trenirajo, v četrtek jih čaka medsebojna tekma, v soboto pa preizkušnja s Celjani.

Resno delo sledi

»V tem delu priprav nima smisla veliko razpredati o naših pričakovanjih na evropskem prvenstvu. S soigralci se o tem nismo veliko pogovarjali, a vsak od nas se dobro zaveda pomembnosti tekmovanja. Ta teden je malce bolj miren, najbolj pomembno je, da smo znova skupaj, najbolj resno delo pa je šele pred nami,« je dejal Uroš Zorman.