Ronaldo potrdil konec kariere

Zaradi bolečin, ki so mu jih povzročile poškodbe, se je odločil, da je čas za konec kariere.

Objavljeno
14. februar 2011 10.10
S. N., Ma. F./STA
S. N., Ma. F./STA
SAO PAOLO – Trikratni dobitnik priznanja za najboljšega nogometaša sveta Brazilec Ronaldo je danes objavil konec kariere; 34-letni član Corinthiansa iz Sao Paula je pred zbranimi novinarji povedal, da se je za konec izjemne 18-letne kariere vrhunskega nogometaša odločil, ker se ne more več ustrezno telesno pripraviti za igranje na najvišji ravni.

»Končujem mednarodno kariero. Ta je bila zelo lepa in čudovita,« je Ronaldo spregovoril na novinarski konferenci in dodal: »Zadnja leta sem imel eno poškodbo za drugo. Prav zaradi vseh teh bolečin sem se odločil za konec. Enostavno ne morem več. Čas je za slovo,« je še dejal.

V karieri je imel Ronaldo tri težje operacije kolen, in čeprav se je večkrat skušal vrniti na najvišjo raven, mu to nikoli ni povsem uspelo, zato se je odločil za predčasen konec športne poti. Dejal je, da mora po operacijah jemati številna zdravila, če želi igrati brez bolečin, ta pa bi veljala za prepovedana sredstva. Ob tem je prvič razkril, da ima težave s ščitnico, ki so jih zdravniki odkrili že med njegovim igranjem na Apeninskem polotoku, in da so prav te botrovale velikim nihanjem v telesni teži.

Ronaldo je bil najboljši igralec po izboru Fife leta 1996, 1997 in 2002 ter dvakratni svetovni prvak (1994, 2002) z reprezentanco Brazilije.


Ronaldo je zabijal mogoče in nemogoče: