Ronaldo prek številke sto v dresu Reala

Šestindvajsetletnik je še sam presnečen, da mu je do stotice uspelo tako kmalu.

Objavljeno
03. november 2011 07.32
Posodobljeno
03. november 2011 07.32
K. K. / STA
K. K. / STA
LYON – Cristiano Ronaldo je v sredo četrtem krogu nogometne lige prvakov dosegel dva zadetka za Real iz Madrida ter v dresu kraljevskega kluba proslavil svoj 100. in 101. gol. Španska vrsta je z 2 : 0 v gosteh premagala Olympique Lyon ter si tako kot Barcelona, branilka naslova, in Milan kot tretja ekipa že zagotovila nastop v osmini finala.

Oba gola v Lyonu je v svojem 105. nastopu za Real dosegel portugalski kapetan Ronaldo, prvega s prostim strelom v 24. minuti, drugega pa iz enajstmetrovke v 69. minuti; kazenski strel si je priboril sam, ko je izsilil prekršek Mouhamadouja Daboja. S štirimi zmagami Real zanesljivo vodi v skupini D.

»Nisem pričakoval, da bom prišel do stotice tako kmalu. Bolj pomembno pa je, da se je Real z novo zmago že uvrstil v nadaljevanje tekmovanja. Uspelo nam je doseči prvi cilj, zato bomo lahko v nadaljevanju igrali bolj mirno kot do zdaj« je povedal 26-letni Ronaldo, ki je v Realu od leta 2009. Pred tem je od leta 2003 igral za Manchester United, ki je po zmagi nad Otelul Galatijem z 2 : 0 povedel v skupini C.