Sagadin bi rad premagal Filipovskega

Helios je še brez zmage v Ligi ABA, Olimpija pa brez poraza.

Objavljeno
30. oktober 2011 08.52
Posodobljeno
30. oktober 2011 09.45
D. P.
D. P.

LJUBLJANA – V 5. krogu Lige ABA v Domžalah pri Heliosu gostuje Olimpija. Domačini so brez zmage v prvih štirih krogih, gostje pa sploh ne poznajo poraza. To bo tudi obračun Zmaga Sagadina in Saša Filipovskega, obračun učitelja in učenca.

Tekmeca že v sezoni 2003/04


Filipovski se je vse od leta 1997 učil trenerstva pri Sagadinu, potem pa sta se leta 2002 njuni poti ločili. Do tedaj pa je bil Filipovski eden od pomočnikov. Skupaj sta delovala zopet od novembra 2005 do junija 2006, tokrat pa sta si spet tekmeca, ko sta si bila že v sezoni 2003/04. Takrat je Sagadin vodil Crveno zvezdo, Filipovski pa Olimpijo.

Sagadin pred zahtevno nalogo

»Vsake toliko časa se slišiva, sva v stiku, saj gre za prijateljstvo, ki ga ne more nič pretrgati. V Ligi ABA so naredili odličen rezultat. V Evropi bodo zobe še pokazali, veliko in dobro delajo,« pove Sagadin, ki je letos sedel na klop Heliosa, kjer ima na voljo plejado mladih fantov. Iz teh bo treba narediti košarkarje. Kalijo se v Ligi Telemach, najboljši dobivajo konkretne minute tudi v Ligi ABA.

Proti Olimpiji bo vse prej kot lahko. »Vsaka tekma je pomembna. Naš pristop je jasen – na vsakega tekmeca se pripravimo tako, da iščemo njegove slabosti. Predaje ni, ve se, kdo je favorit na papirju, a naredili bomo vse, da jih premagamo,« poudari Sagadin.

Ćapin opozarja na Helios


Na drugi strani so Zmaji željni novega uspeha v regionalni ligi, kjer so povsem pri vrhu. »Pomembno je, da zadržimo ta niz. Helios ne spada med moštva z vrha lestvice, a zna igrati košarko, predvsem pa mu ne bo manjkalo motivacije. Predvsem se pred tekmo ne smemo igrati z matematiko ali razmišljanjem, da smo boljši, saj je to hoja po nevarnem področju. Spodrsljaja si ne smemo dovoliti, saj smo še v obdobju jemanja zaleta in za samozavest moštva gotovo ne bi bil dober,« pove Aleksandar Ćapin, svojčas košarkar Krke, danes pa prvi organizator igre Olimpije.

Tekma v Domžalah se začne ob 18. uri, obe ekipi bosta nastopili skorajda v popolnih postavah. Pri gostih bo manjkal le Goran Jagodnik.