Slovenci peti v Lahtiju

Obeti za nedeljsko posamično tekmo skakalcev na Finskem so dobri.

Objavljeno
12. marec 2011 19.43
Mo. S./STA
Mo. S./STA
LAHTI – Avstrijski smučarski skakalci so zmagovalci ekipne tekme svetovnega pokala v smučarskih skokih v Lahtiju. Svetovni prvaki so na prvem mestu zbrali 1086 točk, drugi so bili Norvežani (1065,3), tretji pa Poljaki (1028,3). Slovenci Jernej Damjan, Jurij Tepeš, Peter Prevc in Robert Kranjec, bronasti junaki z minulega SP, so bili peti (999,7).

»Lahko rečem, da so danes vsi fantje skakali kar dobro, zato sem zelo zadovoljen. Prevc je naredil boljše skoke kot na treningih in nasploh zadnje čase, tako da nimam pripomb. Bili smo zelo skupaj, morda tudi v boju za tretje mesto, a Poljaki so imeli danes izjemno razpoloženega Malysza, Nemci pa Freunda, ki sta bila tokrat za nas premočna,« je povedal trener Matjaž Zupan.

Finci so tekmo pred domačimi navijači končali za Slovenijo na šestem mestu, legendarni Janne Ahonen pa se bo po nedeljski posamični tekmi drugič in zdaj res dokončno poslovil od skokov. Na tekmi bodo nastopili vsi štirje Slovenci; najboljši med njimi je bil v petkovih kvalifikacijah Robert Kranjec, ki je imel deveti dosežek med kvalifikanti.