Slovenija kvalifikacije začela odlično

Slovenska reprezetanca je na prvi tekmi visoko premagala reprezentanco BiH s kar 5 : 1.

Objavljeno
25. februar 2011 15.04
S. N.
S. N.
LAŠKO – »Slovenija, Slovenija, Slovenija!« je bilo slišati v četrtek zvečer v dvorani Tri lilije v Laškem, kjer se že lep čas ni zbralo 1200 gledalcev. To pot so imeli kaj videti, zmago Slovenije proti BiH v 1. tekmi kvalifikacijskega turnirja, bilo je 5 : 1 – zadeli so Gašper Vrhovec (2), Damir Pertič, Benjamin Melink in Sebastijan Drobne.

Najprej v vratnico, potem v mrežo

Uvod je bil slab, Slovenci pa rahlo zmedeni in presenečeni nad atmosfero v dvorani – roko na srce, redki so junaki, ki so menili, da se lahko sredi delovnega dne zbere preko 1000 ljudi v dvorani. Pa se jih je. Ta krč in pomembnost prve tekme so gostje izkoristili. V 7. minuti so povedli, potem pa se je začel slovenski šov. Najprej so se zadevale vratnice, to sta storila Kristjan Čujec in Gašper Vrhovec, slednji pa je v 20. minuti, tik pred koncem prvega polčasa, le matiral gostujočega vratarja.

Drugi del je bil formalnost – Slovenija je v 22. minuti zabila za 2 : 1, ekipi BiH so pošle moči, semafor pa je na koncu kazal 5 : 1.

Z občinstvom preko BiH

Rok Mordej, podajalec za 3. zadetek Slovenije: »Slabo smo začeli. Gostje so hitro zadeli, potem smo jih lovili. Ni bilo lahko, a smo ob koncu prvega dela le zabili. Hvala tudi tej čudoviti publiki!« Gašper Vrhovec, strelec dveh zadetkov, je bil upravičeno nasmejan: »Ker smo slabo začeli, smo imeli nemalo dela, da smo spreobrnili potek tekme. A nam je uspelo. Proti Latviji? Precej bolje moramo začeti, da se ne ponovi zgodba proti BiH. Damir Pertič, strelec tretjega zadetka, pa je dodal: »Najprej hvala čudovitemu občinstvu, ki nam je pomagalo do zmage. Zakaj tak začetek? Ne vem, bili smo v krču, a smo se potem le sprostili. Uvod v drugi polčas pa je recept za Latvijo, ki še zdaleč ni naivna ekipa!«

Danes trening, zvečer tekma

Počitka ni, reprezentanca je dopoldne že opravila lažji trening, zvečer pa proti Latviji, z morebitno zmago se lahko že prebijejo na EP 2012, kar bi bilo še tretjič v kratki zgodovini slovenske države.

»Ne bo lahko, Latvija goji tipičen vzhodnjaški futsal, kjer prevladujejo elementi ruske šole, uporabljajo pa tudi consko obrambo. Tudi mi imamo svoje adute – igramo dobro, fizično in psihično smo pripravljeni, zato odločno po drugo zmago!« je jasen selektor Dobovičnik.