Slovenija – ZDA 2 : 3

Odlični Tim Matavž je ameriška vrata zatresel dvakrat.

Objavljeno
15. november 2011 16.52
Posodobljeno
15. november 2011 16.52
M.U.
M.U.

LJUBLJANA – Slovenska nogometna reprezentanca je v Stožicah izgubila pripravljalno tekmo proti ZDA z dva proti tri. To je je bila prva tekma naših nogometašev pod vodstvom novega selektorja Slaviše Stojanovića. Ameriška vrsta, v kateri je Carlos Bocanegra igral 100. tekmo, mu je za debi zabila tri gole, za nameček pa bila zlasti v prvem polčasu zelo nevarna prav iz prekinitev, visokih podaj v kazenski prostor in hitrih prehodov v napad, na kar je svoje izbrance opozarjal v zadnjem tednu. Toda v drugem polčasu so Slovenci le pokazali malce lepši obraz, iz česar bo »Slave« bržčas lahko potegnil določene smernice za naprej.

Po vodstvu ZDA je v izenačil Matavž

Že v 9. minuti je Edson Buddle zadel za 1 : 0 za Američane. V 26.minuti je izenačil Tim Matavž in pobuda na igrišču je bila spet na slovenski strani. 

Dva zadetka Američanov v dveh minutah

A ZDA so hitro povedle. Najprej je v 41. minuti zadel Clint Dempsey, dve minuti kasneje pa iz enajstmetrovke še Jozy Altidore.

Matavž zadel že drugič

V drugem polčasu so naši začeli odločno in so pritiskali na ameriška vrata. Ekipa, ki ji je med odmorom selektor povedal nekaj odločnih besed, je bila osvežena. Tim Matavž je najprej zadel vratnico in končno v 61. minuti dosegel že drugi zadetek.