Slovenski skakalci odlični bronasti!

Slovenska skakalna reprezentanca je na ekipni tekmi v Oslu osvojila 3. mesto.

Objavljeno
05. marec 2011 17.46
Ma. F./STA
Ma. F./STA
OSLO – Avstrijska skakalna reprezentanca (500,0 točk) je na svetovnem prvenstvu v Oslu osvojila zlato kolajno. Drugi so bili Norvežani (456,4), Slovenci Peter Prevc, Jurij Tepeš, Jernej Damjan in Robert Kranjec pa bronasti (452,6). Na ekipni tekmi so izpeljali zgolj eno serijo, saj vetrovne razmere niso omogočale izvedbe druge.

Slovenski skakalci so po svetovnem prvenstvu v Oberstdorfu 2005 znova stopili na zmagovalni oder. Takrat so osvojili bron na srednji napravi in zlato kolajno Roka Benkoviča na isti napravi, tokrat pa je prišla še prva kolajna na veliki skakalnici na ekipni tekmi.

Slovenski skakalci zelo zadovoljni nad dosežkom

»V tem trenutku je bil to moj najboljši skok, ki sem ga že ves čas iskal. Pogoji so bili odlični in super je, da je druga serija odpadla. Takšna uvrstitev se ne zgodi vsak dan, za razliko od prejšnjih dni je danes posijalo sonce, najbrž zaradi nas,« je dejal Robert Kranjec.

Jernej Damjan je poudaril, da so emocije velike, vsaj pri njemu. »Težko skrivam svoje veselje. Vesel sem, da se je to zgodilo, ampak kot kaže, moram najprej malo trpeti, da se potem kaj lepega zgodi. Osvojiti kolajno tukaj je nekaj posebnega, saj je od zadnje na svetovnem minilo že šest let, ko smo ekipno osvojili bron, zato sem zdaj še toliko bolj poln občutkov,« je dodal.

Jurij Tepeš je izjavil, da je tako vesel, da sploh ne more govoriti. »Nisem verjel, da bom tukaj na zmagovalnem odru, kje drugje že, ampak tukaj ne. To odličje se ne more primerjati s tistim z mladinskega prvenstva, danes se nam je res izšlo, nismo pričakovali tega odličja.«