Smučarji brez šefa stroke

Po zdaj znanih podatkih je prvi kandidat za Verdnikovo mesto Vlado Makuc.

Objavljeno
09. marec 2011 14.33
S .N./STA
S .N./STA
LJUBLJANA – Slovensko alpsko smučanje je ostalo brez vodje stroke. Miha Verdnik je v čustvenem pismu potrdil svoj odstop, potem ko z vodstvom Smučarske zveze Slovenije (SMS) ni našel skupnega jezika o vprašanju nalog.

»Z 28. februarjem sem na SZS dal odpoved z delovnega mesta strokovnega vodje panoge za alpsko smučanje. Po dolgem in tehtnem premisleku sem se odločil, da svojega dela na SZS ne bom nadaljeval, ker se skupaj z vodstvom SZS razhajamo v razmišljanju o mojih delovnih nalogah. Smo v času, ko je alpsko smučanje v zelo kritični situaciji, zato je še toliko bolj pomembno, da ima stroka vso potrebno podporo,« je Verdnik zapisal v odstopni izjavi, ki so jo s smučarske zveze danes poslali medijem in potrdili, da je odstopil že pred pokalom Vitranc.

»Ta ideja je dobra in jo podpiram, vendar se vodstvo SZS morda ni zavedalo, da bi delovne odgovornosti, ki so v preteklosti bile domena disciplin, zdaj morale opravljati podporne službe. Ocenjujem, da sem zato v času svojega delovanja opravil manj kot polovico obveznosti, ki so bile namenjene strokovnim vsebinam,« je bil kritičen zdaj že nekdanji šef smučarske stroke.

»Tisti, ki me dobro poznajo, tudi dobro vedo, da vedno od sebe dajem največ, kar zmorem, in da je to edina možna pot zame pri opravljanju dela. Vedno sem imel pred seboj samo en cilj, in sicer, da bodo trenerji in tekmovalci imeli čim boljše razmere. Sprejel sem najtežjo odločitev v življenju, saj imam smučanje res rad in sem bil svojemu delu predan s srcem in dušo. V nadaljevanju si najbolj želim, da bo mojo vlogo prevzel nekdo, ki bo znal dvigniti delovanje alpskih disciplin na višjo raven. Vsem na SZS želim, da bodo dosegli vse svoje ambicije in presegli zastavljene cilje. V čast mi je bilo biti del naše ekipe,« je odstopno izjavo sklenil Verdnik, ki je bil na mesto strokovnega vodje panoge za alpsko smučanje imenovan konec aprila.

Po zdaj znanih podatkih je prvi kandidat za Verdnikovo mesto Vlado Makuc.