Sodil bo Čeferin, Zahovič in Milanič v pričakovanju Olimpije

Z zmago bi vijoličasta prednost na lestvici narasla za 7 točk.

Objavljeno
30. oktober 2011 13.25
Posodobljeno
30. oktober 2011 13.25
D. P.
D. P.

MARIBOR – Nedelja prinaša tudi nogometni derbi, saj v 16. krogu Prve lige v Maribor prihaja Olimpija. Na sporedu je že 92. derbi, že 51-ič pa bo, da se bosta ekipi udarili v samostojni Sloveniji. Mariborčani (30 točk) bodo v vsakem primeru ostali na vrhu, medtem ko Olimpija (26) lovi HiT Gorico (27), ki je z zmago v Lendavi zasedla drugo mesto.

Gostje bolj oslabljeni


Pred dvema mesecema so slavili Ljubljančani, ki so vijoličaste v Stožicah ugnali s kar 4 : 1.Blestel je Anej Lovrerčič, ki pa je tokrat poškodovan. V domači vrsti bo manjkal prav tako poškodovani Mitja Viler.

Milanič hoče do zaloge, Kosič samozavestno

Darko Milanič, trener domače vrste, ima jasen cilj – želi nadaljevati zbiranje točk. Pred koncem jesenskega dela bi si radi nabrali nekaj prednosti. »Dobro smo pripravljeni, v zadnjem času igramo dobro.«

Trener Olimpije Dušan Kosič pa meni, da gre za pravi praznik nogometa. »To so tekme, ki imajo poseben naboj. Igralcem sem povedal, da so lahko ponosni, ker igrajo take tekme. Pokazati bomo morali našo najboljšo igro, da kaj odnesemo iz Maribora. Nismo prepotentni, samozavestni pa.«

Razgrajači podnadzorom

Organizatorji tekme so zaradi številnih težav v preteklosti predpisali ukrep personalizacije, zato bodo morali vsi na vstopnice vpisati osebne podatke, poleg tega na stadion ne bo mogoče brez osebnega dokumenta.