Športniki si pomagajo s pivom

Na tržišču je posebno pivo, ki vsebuje izotonične sestavine.

Objavljeno
22. februar 2011 11.33
Mo. S./STA
Mo. S./STA
PORTLAND – Bavarska pivovarna Erdinger trdi, da je njihovo (brezalkoholno) pivo pijača za športnike, ki naj bi imela regeneracijske zmožnosti. To pivo naj bi imelo izotonične sestavine, ki jih sicer najdemo v športnih pijačah.

Erdinger Alkoholfrei je obogaten z vitamini in ima zmožnosti, ki športnikom pomagajo do učinkovite regeneracije po vadbi. »Je zelo zdrav izdelek. Drugod je zelo priljubljen. V Nemčiji je številka ena med brezalkoholnimi pivi,« je dejal Glenn McDonald, ameriški predstavnik podjetja.

Pivo so začeli reklamirati kot športno pijačo, čez čas pa so v kampanjo vključili triatlonce. Priljubljenost je hitro naraščala zlasti v Evropi, na številnih športnih dogodkih pa so športno pivo delili brezplačno. »Ni slabo. Je zanimiv način, kako športnike vnovič rehidrirati. Brez dvoma je to nekaj, kar potrebujejo po koncu tekme ali treninga,« je povedal Max Cobb, predsednik ameriške biatlonske zveze.

Tudi kar nekaj evropskih športnikov je na zmagovalnih stopničkah spilo vrček brezalkoholnega piva, nazadnje na biatlonskih preizkušnjah v ameriškem Mainu.