Srbija na nogah zaradi Dinama

Zagrebčani bodo gostovali v Prištini na obletnico razglasitve samostojnosti Kosova.

Objavljeno
03. februar 2011 14.02
S. N.
S. N.
BEOGRAD - Srbija je na nogah zaradi zagrebškega Dinama, ki se je odločil, da bo 17. februarja gostoval v Prištini. Morda gostovanje ne bi bilo tako nenavadno, če se ne bi zgodilo ravno na obletnico razglasitve samostojnosti Kosova. Povrh vsega pa se bo Dinamo pomeril s selekcijo kosovske lige, kar naj bi bil zametek reprezentance Kosova!

Srbi ogorčeni

»To je Mamićeva provokacija,« pravijo v Beogradu, zaradi nogometne tekme pa se je oglasila tudi ministrica za šport Snežana Samardžić-Marković.

»Z Nogometno zvezo Srbije bomo naredili vse, da preprečimo to tekmo! Hrvati se ne smejo vmešavati v naše notranje zadeve,« je jasna in odločna ministrica.

Svoje je dodal tudi glavni tajnik srbske nogometne zveze Zoran Luković: »V Nyonu bomo spregovorili s predstavniki Uefe o tej tekmi. Želimo si, da se spoštuje statut Fife.«

Na Kosovo z letalom

Nogometno zvezo Kosova vodi danes 50-letni Fadil Vokrri, ki je bil svoj čas izjemen igralec v dresu Prištine, Partizana, Nimesa, Fenerbahčeja, Bourgesa in Montluçona. Za reprezentanco Jugoslavije je zbral 12 nastopov, dosegel je šest zadetkov. Gostitelji bodo Dinamu pokrili stroške poti in bivanja, ponje pa bodo poslali tudi letalo.

Leta 2009 ni bilo obiska

Dinamo bi moral na Kosovo že leta 2009, leto po razglasitvi neodvisnosti, a je takrat svoje naredila politika, bolje rečeno tiha diplomacija. V tistem času se je pripravljal sestanek med predsednikoma Hrvaške in Srbije, zato je bilo odsvetovano Dinamu, da jo mahne na Kosovo. Ali se bo kaj takega zgodilo tudi tokrat, bo kmalu jasno.