Srbski huligani na prostosti

Na odločitev sodišča čakajo še štirje Srbi, ki so razgrajali po štadionu.

Objavljeno
02. februar 2011 17.51
Mo. S./STA
Mo. S./STA
RIM – Četverica srbskih huliganov, ki je bila oktobra lani pobudnik navijaških izgredov v Genovi, zaradi katerih je bila nogometna tekma med Italijo in Srbijo prekinjena in nato odpovedana, se je izognila zapornim kaznim.

Strahinja Toljagić (24) bi moral v zaporu zaradi napada na uradne osebe preživeti dve leti, Nenad Radović (30), Goran Stanić (25) in Vladimir Dedić (28) pa po 22 mesecev, a je bilo sodišče usmiljeno, saj jim je ponudilo, da se zaporni kazni izognejo, če pristanejo na izgon iz države in petletno prepoved vstopa vanjo.

V Italiji so zaradi izgredov v Genovi priprti še štirje srbski državljani, med katerimi je tudi razvpiti Ivan Bogdanov, domnevni vodja huliganskih izgredov na stadionu Luigi Ferraris, ki mu bodo začeli soditi prihodnji mesec.

Tekma med Italijo in Srbijo je bila odigrana v okviru kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2012. Zaradi divjanja srbskih navijačev je bila v sedmi minuti prekinjena ter nato naknadno registrirana z izidom 3 : 0 v korist naših zahodnih sosedov. Poleg tega je bila Srbija kaznovana s tekmo igranja pred praznimi tribunami in 120.000 evri kazni. Kazen 100.000 evrov pa bo morala zaradi pomanjkljive varnosti plačati tudi italijanska nogometna zveza.