»Tina je naredila, kar sem jo tri leta prepričeval«

Massi: Ekipa Team to aMAZE se je s prihodom novega serviserja sestavila v nov mozaik.

Objavljeno
20. februar 2011 15.00
T. L./STA
T. L./STA
GARMISCH-PARTENKIRCHEN – Ekipa Team to aMAZE se je s prihodom novega serviserja sestavila v nov mozaik, je prepričan Andrea Massi, vodja ekipe in srčni izbranec slovenske šampionke Tine Maze. O njej pravi, da je na svetovnem prvenstvu naredila to, kar jo je sam tri leta prepričeval.

Na SP brez bolečin

»Mazejevi nimam kaj očitati. Naredila je to, kar sem jo tri leta prepričeval. Da je sposobna vrhunskih izidov in zmag na najvišji ravni. Zdaj dosega rezultate za zgodovino, ne le slovenskega smučanja. Januarja smo imeli velike težave in ekipa se je s prihodom novega serviserja sestavila v nov mozaik. Ključno je bilo, da na SP ni imela bolečin, za kar gre zahvala zdravnikoma Anžetu Kristanu in Mateju Turelu. Ko je dobila pravo diagnozo (vneto narastišče stegenske mišice), smo vsi razumeli, zakaj je imela prej bolečine na različnih delih telesa in jih je čutila na različnih mišicah. Dobra, čeprav težka, je bila tudi odločitev, da ni nastopila na zadnji tekmi svetovnega pokala v Zwieslu,« je razmišljal Massi.

Držal besedo in pogostil novinarje, nato še večerja s Tombo

Massi je v soboto pozno popolne obiskal tiskovno središče na prizorišču svetovnega prvenstva ter izpolnil obljubo slovenskim novinarjem, dano po osvojitvi srebra na superkombinaciji – da bo predstavnike sedme sile počastil s picami in pijačo. Pogostitev se je zaokrožila v prijeten klepet kot sklep uspehov Mazejeve in njene ekipe v Garmisch-Partenkirchnu. Po druženju z novinarji se je Massi z Mazejevo odpravil na večerjo z Albertom Tombo, slovitim nekdanjim italijanskim smučarskim zvezdnikom.

Massi ni več divji mož


Massi si je pred slalomom obril tudi brado, ki ga je krasila med SP. Dejal je, da tega ni storil zaradi želje svoje partnerice Mazejeve, ampak mu je njegov nekdanji dijak pisal, da je videti kot divji mož. Massi je osem let poučeval na gimnaziji v italijanski Gorici, bil pa je tudi atletski trener in je med drugim skrbel za nekdanjo italijansko rekorderko v šprintu Giado Gallino.

Skoraj tretja kolajna na SP?

O odličjih na velikih tekmovanjih odločajo drobci, ki jih mnogokrat ni mogoče videti ali predvideti. Massi je povedal, da bi Črnjanka verjetno na SP osvojila še tretjo kolajno, če bi ogrevanje pred slalomom opravili drugače. Napravili so napako v sobotnem jutru pred slalomsko tekmo, saj so upoštevali navodila organizatorjev, da bo ogrevalna proga pred tekmo najprej na voljo najboljši trideseterici, vendar pa so na progi smučale tudi mnoge druge tekmovalke, ki celo ne nastopajo v svetovnem pokalu. Massi je ocenil, da bi morali ravnati drugače in bi morali priti prej na ogrevanje ter računati na to, da se sicer pregovorno natančni in vestni Nemci ne bodo držali dogovora. Mazejeva ogrevanja na praktično razriti ogrevalni progi ni naredila po načrtu, pestile pa so jo tudi težave z zakrčenimi hrbtnimi mišicami.