Tina Maze 11. na superveleslalomu

Najprej so Črnjanki napačno izmerili čas – skoraj 3 sekunde zaostanka.

Objavljeno
08. februar 2011 13.17
P. P.
P. P.
GARMISCH-PARTENKIRCHEN – V uvodni disciplini svetovnega prvenstva v smučanju so se pomerila dekleta v superveleslalomu. Na štartu je bilo 49 tekmovalk, saj je Nemka Viktoria Rebensburg zaradi gripe in povišane temperature odpovedala svoj nastop.

Zmagala je Elisabeth Görgl, druga je bila Julia Mancuso, tretja pa Maria Riesch.

Naša najboljša smučarka Tina Maze je po prihodu v cilj doživela pravi šok, saj so ji ure izmerile skoraj trisekundni zaostanek. Črnjanka je le nemočno zrla v semafor in dvignila roke, ki so kazale, da nima pojma, kaj se ji je zgodilo na progi. Na srečo se je hitro izkazalo, da so ji napačno izmerili čas. Tina je bila na koncu 11., Maruša Ferk pa je za zmagovalko Görglovo zaostala dobre štiri sekunde.

Tudi Tini ni bilo jasno, kaj se je zgodilo

»Tudi sama nisem vedela, od kod zaostanek, a se mi je zdelo, da tako slabo pa spet ne bi smelo biti. Vedela sem, da sem nekaj izgubila na štartu, kjer sem pustila palico v štartnem bloku in se nisem niti prav odrinila,« je povedala Mazetova. To je njena najboljša superveleslalomska predstava letos.

»Smučala sem brez napake, razen tiste na začetku, in bi si želela končno en superveleslalom odpeljati povsem brez napake. Danes sem povsem brez bolečin, brez problemov, že na treningu je bilo vse v najlepšem redu. S pomočjo zdravnikov je sedaj veliko boljše. Vse to mi vliva veliko pozitivne energije, da stvari vendarle niso tako slabe, kot je bilo v zadnjem času,« je bila na koncu zadovoljna Tina.

Jutri se bodo v superveleslalomu pomerili fantje.