Tone Tiselj misli le na svoje rokometašice

Motiv več ima Kristina Franić, ki je že igrala za Podravko.

Objavljeno
05. november 2011 06.34
Posodobljeno
05. november 2011 06.34
D. P.
D. P.

LJUBLJANA – »Učimo se še, s temi dekleti sem prvič. Skupina je zahtevna, imamo ekipe, ki so že osvajale ligo prvakov, Viborg trikrat, Larvik je aktualni prvak,« se Tone Tiselj zaveda zahtevnosti skupine lige prvakov. To pot je na meniju ljubljanskih rokometašic hrvaška Podravka. Tekma bo na sporedu danes ob 17.30 v Stožicah, krimovkam pa so dvorano odstopili košarkarji Olimpije.

Tiselj verjame v svojo ekipo

»Narediti moramo vse, kar je v naši moči, za zmago. Kakovost imamo, vsako tekmo smo močnejši. Podravka prav tako premore kakovost, njihova prednost je, da so vse igralke domače, le ena prihaja iz Srbije in tudi ta nima težav s sporazumevanjem na igrišču,« se Tiselj zaveda moči gostij. Samozavesti nekdanjemu selektorju moške vrste ne manjka, na Hrvaško pošilja jasno sporočilo: »Ne ukvarjam se z njimi, ampak z našimi dekleti – upam, da bodo igrala tako, kot vsi od njih pričakujemo.«

Uvodoma boljše Slovenke

Dovolj bo že, če se ponovi obračun iz prvega kroga. V Koprivnici so Slovenke slavile zmagale s 24 : 23. Domačinke niso uspele izenačiti v zadnjem napadu. Z zmago bi se krimovke že prebile v drugi krog, kar bi bila ponovitev minule sezone. Gostje igrajo bolj ali manj za čast, saj jih le še čudež pelje v drugi del tekmovanja. Velik motiv bo imela zagotovo tudi 24-letna v Splitu rojena Kristina Franić. Pred prihodom v Ljubljana je igrala tudi v Podravki. »Za zdaj še nismo naredile ničesar. Moramo se popolnoma pripraviti na obračun, da osvojimo novi dve točki. Pričakujemo, da bodo nasprotnice maksimalno motivirane,« pravi Dalmatinka v ljubljanski zasedbi.