Tone Tiselj znova rokometni selektor

Žensko reprezentanco bo vodil do 3. decembra 2014.

Objavljeno
09. marec 2011 20.13
Mo. S./STA
Mo. S./STA
LJUBLJANA – Osrednja tema seje predsedstva Rokometne zveze Slovenija v konferenčni dvorani Centra Stožice je bilo imenovanje Toneta Tislja na mesto selektorja slovenske ženske reprezentance. Člani predsedstva so 49-letnega Celjana soglasno potrdili, na tem položaju pa bo do 3. decembra leta 2014.

Po nekaj več kot enoletnem premoru se tako vrača na domačo rokometno sceno. Nazadnje je v domovini vodil Celje Pivovarno Laško, decembra leta 2009 pa ga je na tem položaju zamenjal hrvaški strokovnjak z nemškim potnim listom Zvonimir Serdarušić.

Na selektorskem mestu ženske izbrane vrste, ki jo je že vodil od leta 2000 do 2002, bo nasledil Hrvata Ivico Rimanića, ki je Slovenijo prek kvalifikacij popeljal do lanskega evropskega prvenstva na Norveškem in Danskem. Slovenija je v Skandinaviji osvojila zadnje mesto, v Lillehammerju pa je izgubila z Madžarko, Norveško in Francijo.

Tiselj je največji uspeh dosegel leta 2004, ko je slovensko moško izbrano vrsto popeljal do srebrnega odličja na evropskem prvenstvu na domačih tleh. Z rokometašica Krima je dvakrat slavil v evropski ligi prvakinj (2001 in 2003), bil pa je tudi prvi selektor moške reprezentance v obdobju od leta 1992 do 1994. V dolgoletni trenerski karieri je vodil tudi Gorenje Velenje, Sevnico, Mlinotest Ajdovščino, Žalec, italijanski Generali Trst, danski KIF Vejen, Budućnost iz Podgorice in žensko reprezentanco Črne gore.