Tudi nogometaši ga radi zvrnejo

Čeprav naj športniki ne bi pili, pijanskih incidentov ne manjka.

Objavljeno
04. marec 2011 18.39
Šp. S.
Šp. S.
Športniki naj ne bi bili pristaši alkohola, a se marsikateri izmed znanih nogometašev očitno rad pobrati s kozarčkom ali več žganja. Ko se spozabijo, pa so posledice lahko hude, še zlasti,če incident naslednji dan krasi naslovnico časopisa, če zaradi popivanja izgubijo svojo donosno kariero ali celo pristanejo v zaporu. Primerov ne manjka ...

Hrvati nesli pijanega Sharbinija v hotel

Na predvečer zadnje kvalifikacijske tekme (Kazahstan) za svetovno prvenstvo v Južni Afriki, je hrvaška nogometna reprezentanca dobila prost večer. Ob ljudski glasbi in alkoholu se je veseljačenje končalo tako, da so morali pijanega Anasa Sharbinija dobesedno prenesti v hotel.

Gerrardu preti pet let zapora

Angleški nogometni napadalec Steven Gerrard se je stepel z didžejem v enem izmed nočnih klubov leta 2009, ker ni hotel zavrteti njemu priljubljene pesmi. Proti Gerrardu je vložena kazenska ovadba, grozi mu, da bo zaradi povzročitve telesnih poškodb kar pet let prebil za zapahi.

Ashley Cole pije, psuje, preklinja in strelja

Nogometaš Chelseaja je bil zadnji vikend v središču medijske pozornosti, saj je z zračno puško v slačilnici, pravi da po nesreči, ustrelil obiskovalca. Incidenti se je zgodil tudi leta 2009, ko ga je pijanega ustavil policist, nogometaš pa ga je pogumno žalil. Noč je moral preživeti na treznjenju.

Mourinho poslal domov s treninga Maicona in Adriana

Interjeva nogometaša Maicon in Adriano sta pred tremi leti na trening prišla popolnoma naklana, zato ju je Portugalec Mourinho poslal naravnost domov.

Tottenham praznoval s pretepom

Tottenham je leta 2008 osvojil pokal Carling s končno zmago nad tekmeci iz Chelseaja. Zmagovalno trofejo so seveda razumljivo zapili, končalo se je z množičnim pretepom z varnostniki.

Stjepan Lamza padel z balkona

Član slavne Dinamove generacije 1967 je bil poleg nogometnih spretnosti znan tudi po divjih praznovanjih. Samo dan po tem, ko je odigral tekmo svojega življenja proti Eintrachtu, je pijan padel z balkona. Stalo ga je kariere.

Paul Gascoigne znani alkoholičar

Legendarnega angleškega nogometaša so štorije z alkoholom spremljale celo kariero in še dolgo za tem. Boril se je, odšel na zdravljenje, a kaj ko mu ni bilo pomoči. Vozil je pijan, užalil policista, se pretepal, celo sebe je večkrat poškodoval. Le kako mu je uspelo? Preveč pijače.

Guti priletel v avtobus


Nekdanji igralec Reala Madrida, danes član turškega Besiktasa, se je s svojim dragim range roverjem preteklo leto zaletel naravnost v avtobus. Po preiskavi je bilo ugotovljeno, da je imel v krvi 2,7 promila alkohola. Guti je vse zanikal, razkril ga je posnetek.

Gareth Bary in Joe Hart sta se zamerila Capellu


Angleški nogometaši so bili opaženi, ko so alkoholizirani razgrajali v nočnem klubu, kar je ohladilo odnose s trenerjem Capellom. Še zlasti  nam je ostal v spominu ples vratarja Joeja Harta na šanku.

Avstralski nogometaši skakali po avtomobilih


Igralci Western Bulldogs so bili na prost večer v Hongkongu tako sproščeni, da so prosto divjali po ulicah, ležali na cesti in se celo metali po avtomobilih. Neverjetno, a resnično.