Udrih zmagal, Vujačić izgubil

Beno je dosegel 19 točk in veliko prispeval k tesni zmagi Sacramenta.

Objavljeno
01. marec 2011 09.23
Mo. S./STA
Mo. S./STA
NEW JERSEY – Ponoči po slovenskem času sta v severnoameriški ligi NBA zaigrala dva Slovenca. Beno Udrih se je s Sacramentom veselil tesne zmage nad moštvom Los Angeles Clippers s 103 : 99, Saša Vujačić pa je moral z moštvom New Jersey Nets doma po podaljških priznati premoč Phoenixu s 103 : 104.

Udrih je dosegel 19 točk, v statistiko pa vpisal tudi sedem podaj in štiri skoke. Dobro je igral tudi v končnici, ko je po dolgem izenačenem boju Sacramentu z dvema zaporednima uspešno zaključenima napadoma pomagal do vodstva s 95 : 91, ki ga gostitelji niso več izpustili iz rok. Pri domačih je bil z 29 točkami najučinkovitejši Marcus Thornton, dve manj je za poražence dosegel Blake Griffin.

Vujačićeva statistika je bogatejša za pet točk in asistenc ter šest skokov. Phoenix je bil bližje zmagi že v rednem delu, ko je dobro minuto pred koncem vodil z 92 : 85. V končnici pa je Anthony Morrow z devetimi točkami v zadnjih 22 sekundah gostiteljem priboril podaljšek. V izenačenem dodatnem igralnem času se je fortuna nasmehnila gostom iz Arizone, odločilni koš pa je dosegel Steve Nash. Pri New Jerseyju je bil z 28 točkami najučinkovitejši Brook Lopez, pri zmagovalcih pa jih je 17 dosegel Marcin Gortat.