Union Olimpija boljši od Heliosa

Union Olimpija je s 77 : 63 premagal Helios

Objavljeno
30. oktober 2011 19.25
Posodobljeno
30. oktober 2011 19.41
P. J./STA
P. J./STA

DOMŽALE – Košarkarji Uniona Olimpije nadaljujejo svoj zmagoviti niz v ligi ABA. V peti tekmi so zabeležili peto zmago, tokrat so v Domžalah ugnali Helios, ki tako v ligi ostaja brez zmage. Čeprav izid kaže na zanesljivo zmago Ljubljančanov, pa so se ti morali za novi točki močno potruditi. Tekmeca so strli šele v zadnji četrtini, po treh so jim gostitelji še dihali za ovratnik, po polčasu pa so zmaji celo zaostajali.

Slab začetek za Ljubljančane

V prvih 20 minutah so varovanci Saša Filipovskega nihali v igri. Po slabem začetku – Domžalčani so vodili s 13 : 6 – so po trojki in zabijanju Damirja Markote ujeli ritem, povedli z 29 : 19, a so se po nekaterih začetniških napakah nato spet zaustavili. Po nekaj zaporednih točkah domačih se je v njihovi igri začela kazati živčnost, kar je potrdila tehnična napaka Ratka Varde. Nespametno ugovarjanje so Domžalčani izkoristili, izenačili na 34 : 34, po trojki Sandija Čebularja pa celo povedli z 39 : 34.

Olimpija Domžalčanom pobegnila

Toda v nadaljevanju so gostje začeli izpolnjevati trenerjeva navodila. V obrambi so zaigrali mnogo bolje, zagospodarili v skoku pod obročema, v napadu pa so bili potrpežljivejši. Do začetka zadnje četrtine so jim Domžalčani še nekako sledili, odločilno prednost pa so si Ljubljančani po dobri igri Deona Thompsona priigrali po rezultatu 50 : 54, ko so naredili delni izid 11 : 0.

V naslednjem krogu bo Olimpija gostila Radnički, Helios pa bo spet gostitelj, in sicer proti zagrebški Cedeviti.