V Celju vsi za Iztoka Puca, evri za družino

V Šoštanju rojenega rokometaša so v četrtek pokopali v Zagrebu.

Objavljeno
05. november 2011 12.19
Posodobljeno
05. november 2011 12.19
D. P.
D. P.
CELJE – V Celju bo danes popoldne (17.00) memorialna tekma v spomin na Iztoka Puca, ki je po hudi bolezni umrl 20. oktobra. Na parketu se bosta najprej srečali zasedbi Slovenije 2000 (reprezentanca, ki je igrala na olimpijskih igrah v Sidneyju) in hrvaške izbrane vrste (leta 1996 so bili Hrvati s Pucem olimpijski prvaki), nato pa se bosta pomerila še Celje in slovenska reprezentanca.

Sredstva za Boruta in Jasenko

Ves izkupiček tekme bo namenjen Pučevi družini, ki je imela velike stroške z njegovim zdravljenjem. Vsak evro bo sinu Borutu in vdovi Jasenki prišel prav. Oba se bosta tudi udeležila tekme v Celju.

Iztoka Puca so pokopali v četrtek v Zagrebu.

Od Šoštanja do Prul

Iztok Puc se je rodil leta 1966, v svoji bogati karieri pa je nastopil na olimpijskih igrah s tremi reprezentancami (v Seulu z Jugoslavijo, s Hrvaško v Atlanti in v Sydneyju s Slovenijo). Z Jugoslavijo je osvojil bronasto odličje, s Hrvati je bil olimpijski prvak, s Slovenijo pa osmi. V dresu slovenske vrste je zbral 34 nastopov, dosegel je 120 zadetkov. Rokometno pot je začel v Šoštanju, potem pa igral v banjaluškem Borcu, Zagrebu (dvakrat evropski klubski prvak), Celju in Prulah. Zadnjo lovoriko je osvojil leta 2002, ko je z Ljubljančani postal državni prvak.

Navdušil v Celju

»Odšel je velik človek in športnik,« se strinja tudi Peter Milovac, kronist celjskega rokometa vse od leta 1982 pa do danes. »Prihod Puca v Celje je bil prava stvar, predvsem pa odlična marketinška poteza. Celju je mnogo dal, škoda le, da ni prišel že kakšno leto prej. Prepričan sem, da bi Celjani z njim še prej segli po evropskem naslovu.«