V Garmisch zagotovo dve dekleti in osem fantov

Tina Maze in Maruša Ferk edini v vseh disciplinah, ne mladincu Klinetu.

Objavljeno
05. februar 2011 18.33
P. P.
P. P.
LJUBLJANA – Izvršilni odbor Smučarske zveze Slovenije je na predlog odbora panoge za alpsko smučanje na dopisni seji potrdil sestavo slovenske reprezentance za nastop na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Garmisch-Partenkirchnu. Reprezentanco bo zastopalo osem tekmovalcev in dve tekmovalki, seznam pa se lahko še dopolni.

V Nemčijo potujeta Maruša Ferk in najboljša slovenska alpska smučarka Tina Maze, ki si je na petkovem slalomu poškodovala stegensko mišico. Obe slovenski predstavnici na svetovnem prvenstvu bosta tekmovali v vseh disciplinah.

Glavni del moške ekipe sestavljajo specialisti za hitre discipline, in sicer Andrej Jerman, Andrej Šporn, Andrej Križaj, Gašper Markič, Rok Perko in Aleš Gorza, pa tudi slalomista Matic Skube in Mitja Valenčič. Kvota za moški veleslalom za zdaj ostaja nezasedena.

Ne dvakratnemu mladinskemu svetovnemu prvaku

Nekaj več vroče krvi je povzročila odločitev, da se Boštjanu Klinetu, ki je v smuku in superveleslalomu pometel z vso konkurenco na mladinskem svetovnem prvenstvu v Crans Montani, ne ponudi priložnosti za potrditev na letošnjem največjem tekmovanju. V zaostreni konkurenci v ekipi za hitre discipline je kvota za superveleslalom in smuk že zasedena, kar pomeni, da bi se morale karte, kdo je najprimernejši za nastop na SP, na novo premešati.
Kline bo namesto na SP odšel na trening tehničnih disciplin in tekme nižjega ranga.

Seznam potnikov na svetovno prvenstvo se lahko do končne prijave še dopolni po nedeljskih veleslalomih za svetovni pokal. Še najbližje normi za uvrstitev v ekipo je Ana Drev, če se bo na veleslalomu uvrstila med najboljših 25. V čakalnici sta tudi Katarina Lavtar in Mateja Robnik, ki pa bi jima le vrhunska uvrstitev lahko prinesla tako želeno vozovnico.