V Tuzli rojena Nemka grozi Sloveniji

Maja Zec Peškirič bo prva stopila na teren v Lukni.

Objavljeno
05. februar 2011 08.13
S. N./STA
S. N./STA
MARIBOR – Ljubitelji tenisa bodo danes prišli na svoj račun v dvorani Lukna v Mariboru. V dvoboju svetovne skupine pokala federacij se bosta merili reprezentanci Slovenije in Nemčije.

Gledalci bodo spremljali na terenu tri igralke iz prve petdeseterice na svetu. Največja atrakcija je zagotovo v Tuzli rojena Andrea Petkovic, ki že dobro desetletje zastopa barve Nemčije; 23-letnica je trenutno v odlični formi, kar je dokazala z izjemnimi predstavami v Melborunu, ko je na poti do četrtfinala izločila Venus Williams in Marijo Šarapovo.

Petkoviceva, sicer povsem običajno dekle, ki se rada spominja svojim mladinskih nastopov v Mariboru, se bo v prvem današnjem dvoboju srečala z vrstnico in dobro prijateljico Mašo Zec Peškirič, ki za njenim 24. mestom na svetu zaostaja dobrih 120 mest. V drugem dvoboju, na papirju bolj izenačenem, se bosta pomerili Polona Hercog, 47. na lestvici WTA, in Julija Görges, 34. igralka sveta.

Skupna zmagovalka bo ekipa, ki bo prva prišla do tretje točke v petih dvobojih. V nedeljo sta na sporedu še dve partiji posameznic in igra dvojic.

Pari prve svetovne skupine so Avstralija – Italija, Rusija – Francija, Slovaška – Češka in Belgija – ZDA, druge pa Estonija – Španija, Srbija – Kanada in Švedska – Ukrajina.