Velenjske rokometaše bo vodil Matjaž Tominec

Na trenerskem stolčku bo zamenjal Branka Tamšeta.

Objavljeno
27. oktober 2011 20.32
Posodobljeno
27. oktober 2011 20.32
Mo. S./STA
Mo. S./STA
VELENJE – V rokometnem klubu Gorenje iz Velenja je prišlo do zamenjave na trenerskem položaju. Namesto dozdajšnjega glavnega trenerja članskega moštva Branka Tamšeta bo aktualne slovenske podprvake vodil Matjaž Tominec.

Tominec je nekdanji trener Cimosa iz Kopra in selektor moške članske reprezentance Slovenije, njegova pomočnika v Velenju pa bosta Tamše in Tomaž Juršič.

Po osmem krogu na drugem mestu

Pod Tamšetovim vodstvom so rokometaši Gorenja v 1. rokometni ligi v tekmovalni sezoni 2011/12 odigrali osem tekem. Šestkrat so zmagali (Šmartno Herz Factor banka, Maribor Branik, Krka, Trimo Trebnje, Ribnica Riko hiše, Istrabenz plini Izola), po enkrat pa so izgubili (Loka) in remizirali (Cimos Koper). Po osmem krogu ligaškega tekmovanja si Gorenje s 13 točkami deli drugo mesto s Cimosom, na prvem pa je Celje Pivovarna Laško s 14 točkami.

Čakajo na osmino finala pokala Slovenije

V pokalu Slovenije so Velenjčani v šestnajstini finala igrali z Alplesom iz Železnikov in prepričljivo zmagali s 41 : 23. V osmini finala letošnjega pokalnega tekmovanja je njihov nasprotnik Cimos iz Kopra, vendar je tekma v dvorani Bonifika, ki bi po prvotnem razporedu morala biti v sredo, 26. oktobra, preložena na 30. november.