Velika nagrada Bahrajna odpovedana!

Organizatorji upajo, da bodo lahko dirko gostili kasneje v letu, ko se bo stanje v državi umirilo.

Objavljeno
21. februar 2011 18.06
Mi. S./STA
Mi. S./STA
MANAMA – Tudi v Bahrajnu je vse več nemirov. Protivladne demonstracije se stopnjujejo, stvari pa so očitno postale tako vroče, da niso več varne za nikogar.

Prireditelji dirke v Bahrajnu so zaradi protivladnih protestov v državi, ki so zahtevali tudi smrtne žrtve, dokončno odpovedali dirko, ki bi morala biti na sporedu 13. marca. Gre za uvodno dirko sezone.

Za vse je enkrat prvič

Prvič v zgodovini dirkanja formule 1 se je zgodilo, da so morali prireditelji prvo dirko sezone odpovedati oziroma zaradi kakršnega koli razloga prestaviti. Sezona se bo letos tako začela z dirko 27. marca v Melbournu.

Seveda bodo zaradi nestabilnega političnega položaja v tej državi ob Perzijskem zalivu odpadla tudi predvidena testiranja moštev formule 1, ki so bila napovedana med 3. in 6. marcem. »V tem trenutku se celotna država ukvarja s tem, kako v Bahrajnu čim prej znova vzpostaviti dialog,« je ob tem dejal bahrajnski prestolonaslednik, princ Salman bin Hamad al Kalifa.

Šef tekmovanja formule 1 Bernie Ecclestone je o odpovedi izvedel po telefonu, princ pa se je Britancu tudi pisno zahvalil za podporo in razumevanje. »Žalostno je, da je moral Bahrajn dirko odpovedati,« je ob tem dejal Ecclestone, ki si želi dirko čim prej vrniti na omenjeno prizorišče.

V minulih dneh so med protesti življenje izgubile najmanj štiri osebe, ranjenih pa je bilo skoraj sto ljudi.