Vujačić: KZS me skuša prodati

Slovenski košarkarski legionar trenutno ne razmišlja o igranju za slovensko reprezentanco.

Objavljeno
13. februar 2011 16.22
Mi. S./STA
Mi. S./STA
NEW JERSEY – Slovenski košarkar v ligi NBA Saša Vujačić je po sobotni tekmi svojih mrežic iz New Jerseyja proti ekipi New York Knicks v Newarku povedal, da trenutno ne razmišlja o igranju za slovensko reprezentanco, med drugim tudi zato, ker je slišal, da ga ljudje iz Košarkarske zveze Slovenije (KZS) prodajajo!?

»Vsakemu športniku je čast igrati za reprezentanco. Jaz pač nisem imel te priložnosti v zadnjih letih v Sloveniji. Kar me je zelo prizadelo, je, da sem slišal, da so me na košarkarski zvezi začeli prodajati drugim reprezentancam. To sem izvedel pred nekaj tedni in nimam nobenega komentarja na to,« je dejal Vujačić.

Vujačić je povedal, da ga doslej še nihče ni klical ali stopil v stik z njim in da to niti ni potrebno, ker je z mislimi usmerjen samo v svoj klub, ki mu želi pomagati do čim več zmag. Glede novega slovenskega selektorja Božidarja Maljkovića pa meni, da gre za enega najboljših trenerjev v Evropi in da je bil čas, da reprezentanca Slovenije najde nekoga takšnega.

Na vprašanje o tem, ali bo razmislil o svojem odgovoru, če Maljković resnično pride marca v ZDA in se sreča z njim, je Mariborčan odgovoril, da je vprašanje, ali ga zanima igranje za slovensko reprezentanco ali ne, trenutno brezpredmetno. »Ko sem slišal o razmišljanjih na KZS, je bila to pika na i odločitvi, da moram razmisliti, kako in kaj,« je med drugim povedal Vujačić, ki je New Yorku v soboto nasul 15 točk, in nadaljnja vprašanja naslovil na KZS.

Igralec moštva Sacramento Kings Beno Udrih je pred tedni dejal, da letos ne bo mogel igrati za slovensko reprezentanco, ker se bo poročil. Vujačić se je pred nekaj meseci zaročil z rusko poklicno teniško igralko Marijo Šarapovo, vendar o poroki še ne razmišljata.