Zaradi potresa izgubili pol nogometne ekipe

Kaotične razmere zahtevajo davek tudi na športnih področjih.

Objavljeno
15. marec 2011 08.37
S. U.
S. U.
TOKIO – Zaradi izjemno dramatičnih razmer na Japonskem so ogrožene vse vrste športnih prireditev. Mednarodna drsalna zveza je že odpovedala svetovno prvenstvo v umetnostnem drsanju, ki bi moralo biti od 21. do 27. marca v Tokiu. »Razmere so kritične in trenutno je nemogoče organizirati tako veliko tekmovanje,« so pojasnili predstavniki zveze in dodali, da je prvenstvo prestavljeno, vendar še ne povsem odpovedano.

Nič kaj bolje se ne godi na nogometnih zelenicah. Odpovedanih je bilo že 41 tekem prve in druge japonske nogometne lige, saj na štadionih ni mogoče zagotoviti varnosti za gledalce in igralce. Najslabšo usodo so doživeli igralci kluba Vegalta Sendai. Priljubljena japonska ekipa z najbolj prizadetega območja ima štadion v ruševinah, večina tujih igralcev pa je zbežala domov. »Nimamo kje igrati, poleg tega pa smo izgubili polovico ekipe. Zdaj je glavno, da preživimo, nogomet je v drugem planu,« je dejal predsednik omenjenega kluba Joiči Širohata.

Vprašljivo je tudi udeležba japonske nogometne reprezentance na julijskem tekmovanju za pokal Amerike, na katero so bili povabljeni, najbrž pa bosta odpovedani tudi prijateljski tekmi proti reprezentancama Črne gore in Nove Zelandije konec marca v Šizuoki in Tokiu.