Zavec bo mikastil Američana Delgada

Slovenski šampion se intenzivno pripravlja za obrambo naslova 18. februarja.

Objavljeno
01. februar 2011 17.06
S. N.
S. N.
LJUBLJANA – Svetovni boksarski prvak Dejan Zavec ima novega tekmeca – 18. februarja zvečer se bo v Stožicah pomeril z izzivalcem Američanom Paulom Delgadom. Ptujčan bo na domačih tleh že tretjič zapored branil naslov velterskega svetovnega prvaka po različici IBF. Enkrat je bil uspešen v Tivoli, drugič pa v Stožicah.

To bo za Zavca prva borba proti ameriškemu boksarju, z dvobojem pa si želi odpreti vrata v svet ameriškega boksa.

Od začetka leta se 34-letnik pripravlja na naslednji dvoboj s trenerjem Dirkom Dzemskim. Faza treningov in priprav je doslej potekala brez zapletov. Trenutno je Dejan v Nemčiji, kjer ima še zadnje sparinge, v Slovenijo pa se bo vrnil teden dni pred dvobojem.

»Po dolgem času sem se pripravljal brez težav, ki bi mi povzročale kakšne pomisleke glede treninga ali dvoboja. Za svojega tekmeca Delgada sem izvedel šele včeraj. V glavi imam le eno stvar – zmago. Vsakdo je premagljiv, tudi Delgado. Imel sem manjše težave z levo ramo, ki pa je pozdravljena. Ta trenutek nimam težav in posvečam se le treningu. Na vsak način bi si na dvoboju želel res fantastično občinstvo, ki mi je bilo zmeraj v veliko podporo. Prepričan sem, da nam bo skupaj uspelo, saj so nekako moja druga polovica. Veselim se dvoboja,« je dejal Mr. Simpatikus, kot radi poimenujejo slovenskega športnika za leto 2011.

Tudi Delgado je v fazi zadnjih priprav na dvoboj. Dejal je, da o takšnem dvoboju sanja vse od svojega 13. leta. Veseli se obiska Slovenije in borbe.

Prireditelji napovedujejo pet ali šest dvobojev, v enem od njih pa se bo pomeril tudi Denis Simčič, ki bo drugič branil naslov mednarodnega prvaka v poltežki kategoriji po verziji WBF.


Američan Delgado v akciji: