Zavec, Slovenija je s tabo!

Prišel je dan D – danes zvečer bo naš šampion branil naslov svetovnega prvaka v boksu po različici IBF.

Objavljeno
18. februar 2011 10.08
R. S.
R. S.
LJUBLJANA – »V glavi imam le eno stvar – zmago. Vsakdo je premagljiv, tudi Delgado. A na vsak način bi si na dvoboju želel res fantastično občinstvo, ki mi je bilo zmeraj v veliko podporo. Prepričan sem, da nam bo skupaj uspelo, saj so nekako moja druga polovica. Veselim se dvoboja!« pravi Ptujčan Dejan Zavec (30 zmag, 17 s KO, 1 poraz, 0 neodločenih).

Zvečer se bo v ljubljanskih Stožicah v dvoboju veltrske kategorije (do 66,678 kilograma) pomeril za naslov svetovnega prvaka po verziji IBF. Njegov nasprotnik bo Paul Delgado (25 zmag, 4 s KO, 9 porazov, 1 neodločen izid). Zavec naslov brani že tretjič.

Američan je imel na Zavčeve napovedi o zmagi nekaj povedati: »Prišel sem sem, da v ZDA vrnem to, kar nam pripada. Zavec je svetovni prvak, ampak do zdaj v Ameriki še nismo slišali zanj. Na to borbo sem se pripravljal od svojega 12. leta, zdaj je napočil čas, da v Atlanto vrnemo to, kar nam pripada!«

Stožice bodo norele

Spektakel se bo v dvorani Stožice začel že ob 18. uri, prva borba na sporedu bo dvoboj poltežke kategorije med Nemcem Dominicom Böslom in Čehom Josefom Obeslojem. Znova bo na slovenskih tleh boksal tudi Denis Simčič (25 zmag, 1 poraz), ki že vrsto let živi v Nemčiji. Borec slovenskih korenin se bo v dvoboju WBF pomeril z Gruzijcem Sandrom Siprošvilijem (24 zmag, 7 porazov). Pred glavno borbo večera bo na sporedu še dvoboj za naslov svetovne prvakinje WBF med Nemko Cristino Hammer (6 zmag, brez poraza) in Madžarko Diano Kiss (6 zmag, 2 poraza, 1 neodločen).

 

Oglejte si videoposnetek včerajšnjega uradnega tehtanja: