Zdesetkana Olimpija proti Lakovičevim Turkom

Na tribuni bo tudi po operaciji vidno utrujeni kapetan Goran Jagodnik.

Objavljeno
09. november 2011 08.18
Posodobljeno
09. november 2011 08.18
D. P.
D. P.
LJUBLJANA – Oslabljena Union Olimpije nocoj (ob 19. uri) v dvorani Stožice gosti turški Galatasaray. Zmagovalec obračuna bo naredil velik korak v uvrstitvi med 16 najboljših v Evroligi.

Lakovič na Poljskem dosegel šest trojk

Olimpija in Galatasaray se v Evroligi še nista pomerila, saj Turki v taki obliki Evrolige sploh še niso nastopili. Letošnje igranje so si priigrali na kvalifikacijah v Litvi. Prvo ime ekipe je Jaka Lakovič, iz Lige NBA pa je prišel Gruzinec Zaza Pachulia. Prav Lakovič bo eno od pomembnih orožij gostov. »Vesel sem, ko se vrnem v Ljubljano. Zelo sem motiviran. Naredil bom vse, da moja ekipa zmaga.« Turki so zadnje srečanje odigrali v soboto, potem pa treninge namenili regeneraciji in pripravi na Olimpijo.

Filipovski analiziral tekmeca

V taboru Olimpije so se dobro pripravili na tekmeca. »Premorejo štiri dobre organizatorje. Naša prednost pa je ta, da jim lahko pariramo v igri po globini ter pod obročem,« se svojih in gostujočih prednosti zaveda trener Olimpije Saša Filipovski.

Brez Markote in Woodsida?

Domačini spet ne bodo v popolni postavi. Damir Markota še toži nad bolečino v levi rami. Poškodoval se je pred tednom dni na treningu, proti Prokomu pa je igral le pet minut. »Upam, da bom lahko pomagal. Jasno bo tekom dneva,« razloži Hrvat v dresu Olimpije. Okreval je Ratko Varda, v torek pa je zbolel branilec Ben Woodside.

Pesti bo stiskal tudi Goran Jagodnik

V taboru Olimpije so potrdili, da se vstopnice bolje prodajajo kot za zadnje domače evroligaško srečanje. Pričakujejo vsaj 8000 gledalcev. Med njimi bo tudi kapetan Goran Jagodnik, ki je po težki operaciji zapustil bolnišnico in se preselil v domačo nego. Izgubil je precej kilogramov, volje pa ne. V tej sezoni bi rad spet igral. Za začetek bo s svojo prisotnostjo pomagal s tribune.