Zdesetkani Kavčičevi upi nad Litovce

Kevin Kampl je poškodovan, v ekipi ni Mateja Radana in Blaža Božiča.

Objavljeno
08. november 2011 13.19
Posodobljeno
08. november 2011 13.45
D. P. /STA
D. P. /STA

NOVA GORICA – Slovenska reprezentanca do 21 let bo v četrtek ob 18. uri v novogoriškem športnem parku igrala šesto tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2013. Slovenci, ki so na petih tekmah zbrali deset točk in so na vrhu skupine 2, se bodo pomerili z Litvo, ekipo, ki so jo na prvi medsebojni tekmi v gosteh ugnali z 1 : 0.

Kampl poškodovan

Selektor mlade slovenske vrste Tomaž Kavčič ima nekaj težav s poškodbami. Manjkala bosta Matej Radan in Blaž Božič, na zbor pa je prišel poškodovan (gleženj) tudi Kevin Kampl.

Izbranci za Litvo

Na seznamu selektorja za tekmo z Litvo so vratarja Jan Oblak (Uniao Leiria) in Elvis Džafić (Olimpija), branilci Miha Blažič, Aljaž Struna (oba Koper), Boban Jović (Olimpija), Martin Milec, Dejan Trajkovski (oba Maribor), Nemanja Mitrović (Bologna) in Mitja Rešek (Heerenveen), vezisti Matic Fink (Olimpija), Enej Jelenič, Dejan Lazarević (oba Padova), Kevin Kampl (Osnabruck), Rene Krhin (Bologna), Miha Mevlja (Gorica), Rajko Rep (Mura 05) in Haris Vučkić (Newcastle) ter napadalci Robert Berić (Maribor), Leon Črnčič (Rudar Velenje) in Kris Jogan (Gorica).

V boju za EP

Slovenci imajo po petih tekmah 10 točk, toliko kot Švedi, ki imajo tekmo manj, štiri tekme pa je odigrala tudi Finska, ki ima sedem točk. Sledijo še Malta, Litva in Ukrajina (slednja je igrala do zdaj le dve tekmi). V tako imenovani »play off«, ki bo dal sedem udeleženk zaključnega turnirja (Izrael je kot gostitelj že na EP), se bodo uvrstili zmagovalci desetih skupin in štiri najboljše drugouvrščene ekipe.

Previdnost pred obračunom

»Igramo od tekme do tekme, z lestvico se ne obremenjujemo. Zavedamo pa se, da imamo dobro izhodišče. Toda vsaka tekma prinese svoje, tudi na tej moramo biti stoodstotni,« pred tekmo opozarja selektor Kavčič.