Zdovc nad sodnika, Olimpija med štiri

Novomeška Krka je zapravila 19 točk prednosti.

Objavljeno
11. februar 2011 22.30
S. N.
S. N.
Košarkarji Olimpije so tretji četrtfinalisti pokala Spar, kamor so se uvrstili po 55 minutah igre, treh podaljških in ogorčenem boju proti novomeški Krki.

Pokal Spar, četrtfinale, 11. 2.

UNION OLIMPIJA Krka 122 : 113
(Ožbolt 29, Ilievski 28, Murić 14; Ikonić 25)

Boljši uvod državnih prvakov


Krka je bolje začela tekmo, katere potek pa so v svoje roke prevzeli zmaji v drugi četrtini. Polčas je pripadel košarkarjem Olimpije (37 : 31), v tretji četrtini pa so na parketu zagospodarili košarkarji Krke, v 34. minuti so vodili za zajetnih 19 točk. Tudi to ni bilo dovolj Krki, ki je že tretjič v tej sezoni (dvakrat poprej v ligi NLB) zapravila vodstvo.

Izključitev Zdovca

Ob koncu rednega dela je imel Sašo Ožbolt pri rezultatu 76 : 78 na voljo tri proste mete, a je enega zgrešil, dovolj za prvi podaljšek, ki se je končal z izključitvijo Jureta Zdovca. Ta ni hotel razumeti, videl tako ali tako ni, da Dino Murić ni zadel trojke ob koncu podaljška. Ker se je hotel sodnikov lotiti fizično, so ga izključili. Videoposnetek pa je pokazal, da so imeli sodniki povsem prav.

Đorđević za tretji podaljšek

Ob koncu igralnega časa je Goran Ikonić zadel šest prostih metov, vmes pa se je začel drugi podaljšek, tretjega pa je z noro trojko izsilil Dušan Đorđević.

Alilović odlično nadomestil Zdovca

Med 51. in 55. minuto so na parketu zagospodarili Ljubljančani, ekipo je do zmage vodil trener Miro Alilović, Zdovc pa je dobil dokaz, da ekipa dobro deluje tudi brez Američanov. V glavni vlogi je bil to pot poleg Saša Ožbolta in Vlada Ilievskega še mladi in minut željni Dino Murić.