Zmagali so za Iztoka

V Celju je z 29 : 25 zmagala olimpijska reprezentanca iz Sidneyja 2000.

Objavljeno
05. november 2011 15.13
Posodobljeno
05. november 2011 18.40
Li. K.
Li. K.

CELJE – Danes popoldne sta se v Zlatorogovi dvorani na spominsko dobrodelni tekmi v spomin na Iztoka Puca pomerili slovenska in hrvaška ekipa. Slovenska olimpijska ekipa, ki je leta 2000 nastopila v Sidneyju je z 29 : 25 premagala hrvaško ekipo iz leta 1996, ki je na krilih Iztoka v Atlanti osvojila zlato odličje. Ekipi sta pred približno 4000 igralci igrali dvakrat po 20 minut.

Lukšič raje na tekmo kot na kongres

Pred začetkom tekme je Zoran Predin zapel pesem Ne mine dan. Celotna hrvaška ekipa je imela Iztokovo številko deset. Tekmo si je je ogledal tudi ljubljanski župan Zoran Janković, med gledalci pa je bilo opaziti Igorja Lukšiča, ki je na račun tekme izpustil današnji kongres svoje stranke SD. Tam se je opravičil, da je zadržan.

Dostojno so se poslovili od legende

Že minuto pred koncem tekme so s tribum zahrumele ovacije in vzkliki: Iztok! Iztok! Častna gosta tekme sta bila Iztokova vdova Jasenka in sin Borut. Njima je bil pa tudi namenjen celotni izkupiček v znesku 15.200 evrov z današnjega dobrodelnega spektakla, saj je imela družina velike stroške z Iztokovim zdravljenjem.