Zmagovalec Vitranca je Švicar Janka

Tradicionalno tekmovanje na podkorenski strmini se dogaja že v 50. izvedbi.

Objavljeno
05. marec 2011 08.46
Šp. S./STA
Šp. S./STA
KRANJSKA GORA – Švicar Carlo Janka (2:27,05) je zmagovalec veleslaloma za svetovni pokal v Kranjski Gori, ki je ugnal mladega Francoza Alexisa Pinturaulta na drugem (+ 0,02) in Američana Teda Ligetyja (+ 0,12) na tretjem mestu. V drugo vožnjo se ni uvrstil noben slovenski veleslalomist.

Vodilni po prvi vožnji Avstrijec Philipp Schörghofer je v drugi vožnji naredil napako in odstopil, drugo mesto pa je osvojil kar nekoliko presenetljivo mladi Pinturault, ki je po prvi vožnji zasedal 16. mesto.

Bela večerja

V Kranjski Gori so na predvečer tradicionalnega pokala Vitranc pripravili tako imenovano belo večerjo, na kateri so se zbrale legende Vitranca, doslejšnji zmagovalci in številni gosti iz Slovenije in tujine.

Dogodki, ki spremljajo priprave na letošnji jubilej, potekajo že od začetka zime, ko je bila v Kranjski Gori odprta razstava na temo 50 let pokala Vitranc. Izšla je tudi posebna knjiga, ki podrobno prikazuje zgodovino tekem in legende Vitranca, med katerimi so številni tuji superzvezdniki, kot denimo Jean Claude Killy, Alberto Tomba, Ingemar Stenmark in slovenski junaki Rok Petrovič, Bojan Križaj ter Jure Košir.

Bela večerja je potekala v dvorani Vitranc pod pokroviteljstvom predsednika republike Danila Türka. Organizacijski komite je v sodelovanju s Smučarsko zvezo Slovenije podelil nagrade najzaslužnejšim za organizacijske uspehe v zadnjih 50 letih.

XL Party

Zdaj že na tradicionalni tekmi se bodo ob 16. uri v Kranjski Gori na smučišču Dolenčev Rut v veleslalomu pomerili slovenski glasbeniki, ki se bodo dve uri zatem s posebnim glasbenim programom preselili na veliki oder v središču Kranjske Gore.

Že v popoldanskih urah se bo pričel tudi zabavni vrhunec smučarskega praznika, XL Party – zabava zime, ki je naslednica in nadgradnja nekdanje X-plozije zabave. Pika na i prazničnega vikenda bo nedeljski slalom.