E-pismo bralke: Le ponesrečen ponaredek oblasti

Nam državljanom še vedno ostane zadnje orožje, mirna in nenasilna DRŽAVLJANSKA NEPOKORŠČINA. Si upate? Jaz si.

Objavljeno
22. september 2012 22.51
Tamara Laris
Tamara Laris

Oblasti, ki jo imamo, si nismo z ničemer zaslužili. To ni vlada državljank in državljanov, saj je sploh nismo izvolili. Odkar se je vkopala na oblast, neusmiljeno udriha po naših nezaščitenih hrbtih. A s tem se očitno ne zadovolji. Nečesa ji še ni uspelo, in to je UTIŠATI RESNICE. Zato je zdaj napovedala vojno še tiskanim medijem. Očitno je, da ne tulijo v njen rog. Da ne plešejo v njenem razglašenem ritmu.

Oblast sedanjega trenutka ima eno veliko Ahilovo peto. In to je Resnica. Resnice se ne sme govoriti. Resnice se ne sme slišati. Resnice se ne sme izvedeti. In ta Resnica je, da to sploh ni prava izvoljena oblast, temveč samo njen ponesrečen ponaredek. Da se ne bi izvedelo, da se samo igra z nami, da nas, držvljane v resnici zgolj nateguje.
Pred dobrimi dvajsetimi leti je potekal prvi pomladni val. Pred seboj je rušil stare okostenele sisteme. Zdaj se nahajamo sredi drugega pomladnega vala, ki izžiga vse, kar ni v sozvočju z Resnico, Svetlobo in Ljubeznijo. Ta val pa se ne nanaša samo na Slovenijo, ampak je mnogo širših planetarnih razsežnosti. Pomladni piš je tako močan, da pred seboj odstranjuje in odpetava vso nesnago in umazanijo. Vse, kar je okostenelega, zlaganega in preživetega, bo moralo umreti.

Ne tej ne kaki drugi vladi ne bo nikdar uspelo utišati medijev! In to nikjer! Kajti Resnica je kot olje, ki priplava na površje v še tako umazani mlakuži.

In nam državljanom še vedno ostane zadnje orožje, mirna in nenasilna DRŽAVLJANSKA NEPOKORŠČINA. Si upate? Jaz si.