E-pismo bralke: Vprašljiva kategorija ljubimcev

Ljubimci so posebna vrsta živih bitij in to tista najbolj zanikrna.

Objavljeno
18. september 2012 16.39
reut*par
Tamara Laris
Tamara Laris

Dragi bralci, ljube bralke, resnično upam, da ne spadate v nesrečno kategorijo ljubimcev! Kajti ljubimci so posebna vrsta živih bitij in to tista najbolj zanikrna.

Vsi se strinjamo, da država potrebuje zdravnike, potrebuje mehanike, potem kardinale in duhovnike, pa ministrske predsednike in vse mogoče in nemogoče ministre. Seveda, tu so zunanji in notranji ministri. Ti so sploh zelo uporabni, zlasti, če delajo za dva. A lepo vas prosim, kako naj si usihajoča država pomaga z ljubimci!?

Ljubimci, ki jim žarijo oči in drhti telo, so docela neuporabni. Še najnovejše kreme za čevlje ne ločijo od tiste za gladko zadnjico. Le kaj naj počnemo z njimi? Ne razumejo se ne na modo, ne na kozmetiko, ne na religijo. Še Kristusa s posušenimi hlebci kruha ne ločijo od sosednjega peka! Z njimi nimajo kaj početi ne zdravniki ne psihologi. Duhovniki so pa sploh nad njimi že zdavnaj obupali.

Izpolnjene ljubimce prepoznate po tem, da se jim niti ne sanja, kaj so delnice ali obveznice. Kaj šele, da bi vedeli, čemu strežejo te reči. Zato se varujte srečnih in izpolnjenih ljubimcev! Te ostudne nesnage sveta!

Dragi bralci, zatorej srčno upam, da ne spadate med srečne in uresničene ljubimce. Upam, da nosite visoke bele ovratnike, progaste kravate in usnjene aktovke, iz katerih brizgajo zavrte, zafrustrirane in ostro prišiljene besede. Bodičaste besede, ki nikdar ne bodo izvedele, kaj pomeni tista čudna in skrotovičena in neuporabna beseda ... Ljubezen.