»Nabirka« po blejsko

Pri zdravstvenem domu velja nov parkirni režim, ne da bi to avtomobilistom dali jasno in dobro vedeti.

Objavljeno
01. oktober 2013 19.30
Franci Lajovic, Bled
Franci Lajovic, Bled

Danes se mi je pripetilo zanimivo »nabiranje« po domače in to na Bledu pri zdravstvenem domu.

Danes sem bil naročen na specialistični pregled ob 10:20. Kot običajno sem parkiral na prostem parkirnem mestu ob 10:10, s tem da sem opazil, da zapornice ne delujejo. Obenem sem opazil tudi medobčinskega redarja, ki je bil na parkirišču,vendar sem smatral,da je eden od čekajočih pacientov.

Okoli 10:35 sem opravil pregled ter pri prihodu do avtomobila opazil listek za napačno parkiranje.

Še vedno prisotni redar mi je pojasnil, da so nova pravila in da je potrebno po »novem« naravnati parkirno uro. Pri vprašanju, kje naj to izvem, mi je pojasnil, da to nalaga obvestilna tabla, katero pa zaradi smeri prihoda zagotovo nisem mogel videti, kar je vidno iz priloženih slik.

Na vprašanje, zakaj mi enostavno tega ni povedal ob prihodu,ko je očitno čakal »žrtve«, mi je pojasnil,da ni to njegova naloga.

Zadevo sem hotel razčistiti z vodjo medobčinškega inšpektorata mag. Primož Lahom,vendar me je na kratko odslovil,da se z menoj ne bo pogovarjal, ker mu to očitno ni potrebno.

Prilagam slike prihoda in še obenem zavajajoče table in obvestila pri zapornicah, iz katerih na noben način ne moreš razbrati, da gre za spremenjen režim parkiranja.

Ne moti me toliko plačilo prekrška kot nizkotni in podel način, kako to delajo na »prijaznem« Bledu.