Nova nacionalizacija nepremičnin

Odprto pismo vladi

Objavljeno
09. oktober 2013 19.26
mpi*Petkovskovo nabrezje
Jurij Korošec
Jurij Korošec

(Spoštovana ne pride v poštev na noben način) vlada!

Vsi, ki ste v parlamentu, si zaslužite, da vas narod da pred sodišče in obtoži veleizdaje in načrtnega z gospodarsko diverzijo uničenja celotne države.

Res smo doživeli. Vrnitev socializma .. v najbolj grobi obliki. Fašistični.

Poskusite  ...

Če boste zmogli ta miselni preskok, boste lahko ND (ND = nepremičninski davek) pogledali z drugega zornega kota. Tako kot ga vidimo državljani.

Vlada, izmislili ste si birokratski salto in si enostavno prisvojili  vse nepremičnine z uvedbo ND. In Butalci so spet nasedli TV-cirkusu in slaboumnim novinarskim manipulacijam in debilizmom tipa

».. pravičnost ...«

pa ».. vsi bomo ..«

in »varčevanje .. proračun«,
».. sami bomo zmogli ..«

».. vklopi razum ..«

v raznih Dnevnikih, Žariščih, Tarčah, Pogledih Butal v levo ali desno, Okroglih  .. pa klubskih mizah, Polnočnih klubih, Jutranjih qplerajih ter podobni medijski navlaki za metanje peska v oči državljanom.

Medtem ko nam še vedno klestite zdravstvene bonitete, tarnate o zgubah v zdravstvu, nihče od vas pa ne prime za vrat medico-farma-mafije, ki državljanom zagotavlja najvišje cene zdravil in zdravstvene opreme v EU. Da ne začnem o šolstvu, industriji in kar je še takega popolnoma uničenega v državi.

Osebno ND doživljam kot zaplembo moje lastnine s strani države. Verjetno je tako nacionalizacijo doživel leta '47 moj ded, ko so mu zaplenili pekarnico v Šiški in hišo na gornjem trgu (in NIKOLI vrnili ali izplačali). Po vrnitvi iz enoletnega zapora, kjer je sedel kot »kapitalist«, čeprav je celo vojno »švercal« kruh za partizane in je moj stric, njegov sin padel že '41 pri Bučki na Dolenjskem v borbi z Italjani in belogardisti. Je pa po tej zaplembi in arestu dobil »spomenico«, ki jo je lahko pribil na zid v spalnici.

Cool – a ni? Repriza nacionalizacije 2014. Danes imaš z lastnimi rokami prigarano premoženje, potem pa nekemu birokratu v vladi nekaj prdne v glavo in si spet brez vsega. No, moj ded je vsaj spomenico dobil in jo lahko na zid pribil – mi pa še tega ne bomo dobili.

Vladarji,  po novem mi boste dovolili (!!!), da bom živel v z lastnimi rokami postavljeni državni nepremičnini, kvartalno ali polletno plačevati najemnino (katero butalska birokracija umno poimenuje ND), jo vzdrževal v vseh pogledih in ne samo delno, kot je to v navadi pri pogodbenih najemnikih.

Pazite!

Če pa ne bom plačeval (najemnine/ND), me bo država izselila s celo družino pod most. V hišo, ki je nekdaj bila moja, pa naselila novega najemnika. Simple as that.

Plačevanje najemnin bo za večino huda težava, saj ni dela s katerim bi ljudje zaslužili za plačevanje najemnin/ND državi. Ampak – to vas, voditelje naše »socialne države« ne briga. Važno je, da vam je uspelo popolnoma uničiti vse v državi, kar je ustvarjalo novo vrednost, ste pokradli, in nam boste sedaj čisto po vampirsko popili še zadnje kaplje krvi.

No, mogoče bomo pa vseeno dobili kake »spomenice« ...najverjetneje kot spomin na tisti idiotski dan, ko smo nasedli »barabam kutchanovskim« - kasneje združenim v Forum 21 in glasovali za rušenje SFRJ zaradi nekega kasnejšega trgovca z orožjem, ki je kriv za nešteto smrti na Balkanu in s spremebo prometne zakonodaje  pred dvem letoma posredno tudi smrti naših državljanov,  pa še vedno svobodno hodi okoli in fantazira o zaroti proti njemu na partijskih sestankih s svojimi verniki in oboževalci.

Vlada, predlagam ti, da začneš množično graditi mostove, saj za v bodočnosti deložirane množice sedanja količina ne bo zadostovala.

Hudič bo le,  ko bo zmanjkalo najemnikov ... kaj pa potem?

Nič!

Uvoziti jih bo treba iz Indije in Kitajske, kjer so vešči vzdrževanja najetih nepremičnin.