Pisma bralcev: Podgane bežijo z ladij - 2. del

Bralec Dela Matjaž Cerovac odgovarja na komentar bralca, ki je nekdanje člane ZKS imenoval relikt rdeče gnusobe.

Objavljeno
13. november 2011 10.58
Posodobljeno
13. november 2011 11.37
Matjaž Cerovac
Matjaž Cerovac

Odgovarjam na komentar na moj članek, objavljen na spletni strani Dela v rubriki Pisma bralcev 4. novembra 2011.

Bralcu, ki nekdanje člane ZKS imenuje relikt rdeče gnusobe, z veseljem odgovarjam, da so nekdanji prepričani levičarji, seveda člani in celo funkcionarji nekdanje ZKS, sedaj pa kot prvovrstni konvertiti, čelniki t. im. desnih strank, kot so to npr. SDS in drugi, pravi naslov za njegovo imenovanje. Ni čudno, če gre v Sloveniji vse v maloro, če konvertiti vodijo slovensko politiko, predvsem pa bi bilo dobro, da bi se spomnili svojih zavez iz preteklosti, ko je bilo delo vrednota in je veljala parola: Delu čast in oblast. Sedaj je očitno vrednota zaslužek za vsako ceno, zato se krade, laže in zavaja brez mej. Zato bi lahko omenjenemu bralcu priporočil novodobno politično parolo: Kdor ne krade ni Slovenc, za himno pa Gradnikovo pesem: Narobe svet.

Ker je že bila omenjena Nemčija, mu lahko povem, da smo slovenski delavci in strokovnjaki, tudi člani nekdanje ZKS, vodili v ZRN na veliko zadovoljstvo nemških partnerjev zahtevne tehnološke procese in med dolgoletnim sodelovanjem tudi stkali prvovrstne poslovne in človeške odnose z nemškimi strokovnjaki in menedžerji različnih političnih opredeljenj, ki trajajo še sedaj, ko smo že vsi upokojeni. Moji dolgoletni poslovni partnerji v tujini so se zanimali tudi za politično opredelitev nas, ki smo prihajali iz držav t. im. vzhodnega bloka, kar pa ni nikoli vplivalo na njihove poslovne odločitve in celo ne na osebne odnose, ki so bili v rudarstvu tovariški »kameradschaft«, osebno pa celo pogosto že kar prijateljski.

Očitno pa je omenjeni bralec nekje v »Ruhrgebietu« prenašal pošto. Žal mu očitno desno politično prepričanje že tedaj ni pomagalo k boljšemu delu, sedaj v združeni Evropi pa bi s takšnim razmišljanjem že povsem »oplel«. Pa srečno! oziroma Gluckauf!