Umiranje Butal...

... ali kratek izbor naj-butalizmov.

Objavljeno
11. september 2013 19.58
Jurij Korošec
Jurij Korošec
Naša država nima niti najmanjših možnosti za preživetje. Dokazov, da ta država ne bo preživela je kar nekaj, da pa gotovo ne bo niti blizu Švici pa še več - ampak o tej neumnosti menda ne bomo, saj bi to bila debata za umsko razpadle alkoholike.

Pa gremo z nekaj resnimi dokazi - na kratko:

1.

Butalci so pokradli sami sebe do te mere, da ni izhoda. Pokradli lastno državo tako dosledno, da ta ne more več delovati.

2.

Državo kradejo vsi - vsak po svojih nekih zmožnostih. Eni na veliko (tajkuni, bankirji) drugi na malo (branjevke, obrtnički) - vsak dan, vsako uro, sekundo .. 365 dni v letu že nekaj čez 20 let. Enkrat pač zmanjka ...

3.

Ne goljufajo in kradejo samo tisti, ki so ali prepametni ali pa nimajo možnosti. Tisti prepametni rešijo zadevo zelo enostavno. Popokajo kufre in hajd v tujino, v urejene normalne države ... pametni. Nekaj tisoč letno. Le KDO potem ostaja v Butalah?

4
Politika „rešuje državo" z nadaljevanjem samo-kraje in samo-uničenja. Butalci so tako ali tako v vrhu sveta med samomorilci - zakaj bi bile pa Butale izjema? Država gre pač tja kamor državljani hočejo. V maloro ...

4.1.

Največja kraja je avtocestni križ. Najdražje in najbolj zanič avtoceste v EU - če ne na svetu. Upravitelj avtocest pa najbolj zadolžena banda v Butalah. Kvadratni meter AC = 4X dražji kot kvadratni meter Autobahna. Nihče ne razmišlja o tem, da bi nekako pobrali, povrnili pokraden denar - ne dvigniti cestnino in še bolj pokrasti obubožane Butalce je prava „izvirna" butalska rešitev problema.

4.2.

Prezadolženo zdravstvo v krempljih farma-medico-mafije. Butalski aspirin 2X dražji od avstrijskega .. prav tako toaletni papir v bolnicah, vsa oprema, zdravila .. ni da ni. Najdražje v EU! Ministri tarnajo, dvigujejo prispevke, iščejo denar - nihče pa ne omeji cen farma-medico-mafiji. Bankrot bolnišnic in zdravstvene zavarovalnice ter milijarde omenjeni mafiji je prava izvirna butalska rešitev.

4.3.

Šolstvo rešuje papirnice in tiskarne - pa še kakega butalskega pisca učbenikov zraven, tako da ministrstvo vsako leto predpisuje nove knjige, nove delovne zvezke zato, da so stari neuporabni. Šolarčki se krivijo pod težo 12 in več kilogramskih torbic, namesto, da bi vse (v današnji dobi) imeli na tablicah in s tem več kot prepolovili težo torbic - dovolj sposobna tablica pa tudi ne stane več kot knjige za en letnik. Ena tablica pa je za 9 let dovolj. Tiskarne so važnejše od zdravja naših otrok - ja, prava, izvirna butalska rešitev.

5.

Butalsko šolstvo naredi vse za vsakega umsko prizadetega otroka (debila, imbecila, vodenoglavca, kretena). Najbolj inteligentne, ki prav tako potrebujejo posebno obravnavo, da do konca razvijejo svoje talente, pa zanemarja, pušča propasti v dolgočasnem okolju običajnih šol, kjer nimajo nobenih možnosti pridobiti delovne navade. Vzgoja debilov je vrhunec butalskega šolskega sistema. In uničevanje pametnih - seveda. Da bi 100%no dosegli zastavljene cilje pobebljanja mlade populacije, je pa treba vsako leto absurdno spreminjati šolski sitem, zdaj nivojski, drugič ne pouk, pa kdor ga hoče, učimo se 3 jezike, pa spet samo enega ali 2 ...mislim, tega še v norišnicah ne počnejo.

6.

Na čelu butalskih strank so pravnomočno obsojeni od Butalcev oboževani kriminalci, katerim na kraj pameti ne pride, da bi sestopili s položajev v situaciji, kjer v drugih državah politiki že narede častni samomor. Butalski se celo potegujejo za predsednike parlamenta. E'viva la gran mafia de Butale !

7.

Najbolj priljubljen med politiki je predsednik države, ki tu pa tam za foto-termin pokaže s peroksidom bleščeče pobeljene zobe, počisti malo gnoja v kakem svinjskem hlevu ali naloži kanto za smeti na smetarski kamion in občasno na kaka „srečanja na vrhu", kjer so vsi vključno z vratarji in snažilci v črnih oblekah in kravatah, pride v zmečkani karirasti srajci in kavbojkah ter dovoli, da ga slikajo fotografi kako si baše pomečkano srajco za hlače. Hja pa tu in tam blekne kako pametno na temo „Make love not war", popravi trakec na kakem vencu v čast - komu že? TO je politično najbolj priljubljen Butalec ... človek, ki ne zna drugega kot si v solariju vrtati po nosu.

8.

V parlamentu sedi seveda butalska smetana od smetane - demokratično izvoljeni največji butci vseh največjih butalskih butcev. Ta sodrga se vede kot, da še nikoli ni čula za gospodarstvo, za običajno kmečko pamet. Parlamentarna sodrga misli, da je tam zato, da navija davke. Lenuhi malomarni in nemarni še NIKOLI v življenju niso slišali za to, da morajo državljani najprej Z DELOM zaslužiti denar, če hoče država pobirati davke. Če državljani denarja ne zaslužijo, lahko država predpiše kakršne davke hoče - nizke, visoke ali celo abnormalne ... pa bo državna blagajna vedno prazna. Hja - ampak butalske parlamentarne rešitve so „simple minded" rešitve. Pri trenutni davčni politiki obdavčevanja nepremičnin, bo država zaradi neplačevanja morala zapleniti kakih 250 do 300.000 nepremičnin - kaj pa potem? Bodo parlamentarci to vzdrževali? Tujci jih ne bodo marali kupiti zaradi norih stroškov ... torej?

8.1.

Parlamentarni norci kar naprej spreminjajo gospodarsko zakonodajo. Pogodbe in sporazumi o sodelovanju od včeraj so danes lahko mimogrede nični. Vsaka opcija, ki se usede na vladarski stol spremeni zakonodajo do absurdnosti. Danes legalno je jutri kaznivo - za nazaj!! *benti pa saj tega ni nikjer na svetu!! Ali je kaj čudnega, da se Butal tuji gospodarstveniki izogibajo kot hudič križa in celo največji po nekaj letih izkušenj z butalsko birokratsko sodrgo bežijo v druge manj razvite dele Balkana?

8.2.

Davke Butale pobirajo od denarja katerega Butalci že plačajo državi v obliki nekih drugih davkov ... a ni fino: DURS ti zaračuna 1000 enot česarkoli pač že za davek A, človek plača davek A, potem ti pa ta PLAČAN davek A (tisoč enot česarkoli že) obdavči še enkrat v obliki davka B. Mislim, res izvirna butalska obdavčitev že plačanih davkov. Tuji investitorji ?? Ej, ne me basat. Morda kašen iz norišnice na Studencu z med terapijo narisanimi $$ .

9.

Kupujte butalsko: hrano, proizvode .. pa kdo je tu nor? Gorenje je še vedno doma 25% dražje kot pri sosedih, »domačo« hrano pa branjevke vozijo iz Trsta in jo seveda dražje prodajajo. Celovec je še vedno poln butalskih registracij, saj je tam VSE občutno cenejše kljub temu, da imajo sosedje višje dohodke, da je pot do njih daljša, da so izdelki kupljeni pri njih višje kvalitete. V Lj. jemo madžarsko Nutello, v Avstriji pa švicarsko - ne boste verjeli, da je občutna razlika v kvaliteti - ampak je ... madžarska JE slabša! Pa še dražja je - madžarska pri nas - namreč. Naš med je dražji od istega pripeljanega stotine kilometrov daleč - recimo iz CRO. V IKEA Celovec VSI prodajalci govorijo vsaj malo Butalščine. Zakaj že? Ja, bomo kupovali butalsko, ko bomo imeli denar za to - zdaj pa pač moramo preživeti in se požvižgamo na idiotske butalske slogane.

Torej ... jahmmm ... mislim, da je za eno branje dovolj. Lahko bi še o forumih, internetnih levih, desnih, pa vstajnikih - vendar nima več smisla.

Že iz napisanega lahko vidimo, da BUTALE NIMAJO NOBENIH ŠANS za preživetje.
In to mislim prekleto resno: NOBENIH!

Saj pravim:
uboga, uboga štala, kjer je hlapec gospodar.