Zaračunavanje dežja občanom

Odprto pismo ljubljanskemu županu

Objavljeno
27. september 2013 17.40
Jurij Korošec
Jurij Korošec
Težko je začeti takole pismo s Spoštovani nekomu, na katerega je človek jezen, da bi kar grizel. Ampak vseeno naj bo - čeprav o kakem resnem spoštovanju ni več govora.

Torej:

Spoštovani!

Včeraj sem dobil pismo podjetja Vodovod kanalizacija d.o.o., katerega fotografija je priložena spodaj.

V pismu me Vo-Ka, ki spada v holding MOL-a, poziva, naj preverim površino svoje strehe, ker mi bodo začeli obračunavati količino dežja, ki pade na mojo streho in odteče v kanal za meteorno vodo ali kam drugam, ne glede na način odvajanja vode s strehe. Posebej seveda pišejo (nakladajo) o nekem čiščenju deževnice, ki naj bi opravljali .. bog-si-ga-vedi kje, saj o napravah za čiščenje deževnice sploh prvič slišimo.

Tako bodo obračunavali celi Ljubljani nek »pišmevritovski«, izmišljen strošek za dež, katerega zadnjih 2.000.000 (za prej ne bi vedel) let ni obračunaval nihče in je butalski unikum, kako brez razloga še bolj izropati občane.

Vo-Ka do danes obračunava »kanalščino« (vzdrževanje kanalov), sedaj je pa enemu od uradniških gusarjev prišla na misel ta neumnost zato, da ga je šef potrepljal po hrbtu in uradniček je opravičil svoj obstoj v službi, kjer sicer vsak dan med vrtanjem po nosu piše neumnosti na forume in tuhta o napredovanju na račun izropanih državljanov.

Veliko pozitivnih zadev ste naredili za Ljubljano in dvakrat sem vam dal svoj glas. S tem zapletanjem v politiko, afere in takimi neumnostmi, kot je opisana, pa vam garantiram, da je to vaš zadnji mandat, saj bo nasprotnik uspel le z obljubo ukinitve teh nepotrebnih roparskih stroškov, ki jih iz dneva v dan bolj obešate občanom.

Veste, kar je preveč, je pa preveč in zagotavljam vam, da ste v bistvu že danes - politična zgodovina.

Pozdrav,
Korošec Jurij