Danes Delova okrogla miza v Mariboru

Vabljeni v Maribor, kjer bo danes v okviru projekta Delo 2020 potekala tretja okrogla miza - tokrat z naslovom Zdravje kot družbeni in zasebni interes. Gre za prvi javni pogovor o zdravstveni reformi po tem, ko je ministrstvo za zdravje predlagane spremembe včeraj poslalo v javno razpravo.

Objavljeno
16. februar 2011 14.01
delo.si
delo.si
Projekt Delo 2020 nadaljujemo v Mariboru. Tokrat vas vabimo v Narodni dom, kjer bo danes ob 17. uri tretja okrogla miza projekta Delo 2020 z naslovom Zdravje kot družbeni in zasebni interes.

Sogovorniki na okrogli mizi bodo minister za zdravje Dorjan Marušič, dr. med., dipl. matematik, predsednik Evropske zveze zdravnikov specialistov (UEMS) in strokovni direktor interne klinike Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana Dr. Zlatko Fras,  dr. med., generalni direktor Univerzitetnega kliničnega centra Maribor Gregor Pivec, dr. med., zasebni kirurg s koncesijo Marko Bitenc, dr. med., predsednica Zveze društev upokojencev Slovenije (ZDUS) Mateja Kožuh Novak, dr. med., psiholog in mariborski varuh bolnikovih pravic Aco Prosnik.

Tretjo v nizu okroglih miz, ki jih v okviru projekta Delo 2020 v različnih krajih Slovenije načrtuje vodilni slovenski časnik Delo, bomo posvetili zdravju, ki je ena največjih osebnih vrednot. Slovenija je pred zdravstveno reformo. Iskali bomo odgovore na vprašanja, kakšne spremembe so potrebne, da bo zdravstveni sistem dostopnejši za vse prebivalce in pripravljen za prost pretok zdravstvenih storitev z Evropo leta 2014.

Goste bo pozdravila odgovorna urednica Dela Romana Dobnikar Šeruga, okroglo mizo pa bo povezovala novinarka časnika Delo Milena Zupanič.