Od srede do srede: Žerdin in Markeš o politični (ne)stabilnosti, 2. del

Delova politična komentatorja: Politične destabilizacije si ne moremo privoščiti. Koliko časa bo stabilno, dajmo počakati.

Objavljeno
25. september 2013 19.25
JAPAN-BRITAIN-ARCHITECTURE-MUSIC-ENTERTAINMENT
video: Ante Orlić, Delo.si
video: Ante Orlić, Delo.si

Delova politčna analitika nadaljujeta tam, kjer sta ostala - pri politični (ne)stabilnosti, ki je potrebna za (ne)stabilnost v družbi. Menita, da si politične destabilizacije ne moremo privoščiti, vsaka naslednja vlada pa bi bila verjetno enaka ali še slabša sedanji, čeprav je tudi »ta vlada slaba«.

»Vladajo politiki, ki jim država ni sveta« in stare strukture, levi in desni, ki v vojni kujejo največje dobičke.

Predsednico vlade Alenko Bratušek Janez Markeš oceni kot nesamostojnega »playerja«, čeprav zbuja vtis, kot da za njo ni drugega lobija razen evropskega.

Žerdin in Markeš razmišljata tudi o prihodnosti lastne države in o intelektualnih mrežah s socialnim kapitalom. »So izginila?«, se sprašujeta.

Premierka Alenka Bratušek (PS) je z napovedjo, da bo zaupnico vezala na glasovanje o proračunu, pohitela s koalicijsko zavezo, da bo v roku enega leta v DZ preverila vladno podporo. Po podporo je šla v trenutku stabilnosti.

Uporabnike prosimo, da nam svoje mnenje o pogovoru pošljejo na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Komentarje bomo objavili po lastni presoji.