Sprejmite smetovno povabilo!

Predlani je v akciji Očistimo Slovenijo več kot 270.000 prostovoljcev zbralo 15.000 ton odpadkov. Letos hočemo nov rekord.

Objavljeno
21. januar 2012 16.06
R. N.
R. N.
Slovenija bo 24. marca letos skupaj s številnimi drugimi državami spet zavihala rokave in počistila pred svojim pragom. Predlani je v akciji Očistimo Slovenijo sodelovalo več kot 270.000 prostovoljcev, ki so zbrali 15.000 ton odpadkov, letos hočemo nov rekord. Zato vas v Nedelu že danes vabimo, da se nam pridružite. Kako? Preprosto!

Skupaj z Društvom Ekologi brez meja vas vabimo, da sodelujete z nami in v svetovno čistilno akcijo na čimbolj izviren način pritegnete čimveč ljudi. Kako? Za začetek ustvarjalno.

Oblikujte svoje domiselno vabilo na akcijo Očistimo Slovenijo 2012 (OS 2012), ga fotografirajte in se z njim prijavite na nagradni natečaj Smetovno povabilo.

Vaše delo ne bo le zabavno, temveč tudi koristno, poleg tega pa se boste najboljši potegovali tudi za nagrade, ki jih poklanja pokrovitelj natečaja Kolosej.

Način izdelave vabila ni pomemben, ključno je, da vabi k sodelovanju v čistilni akciji in ima na vidnem mestu jasno zapisan datum akcije (24. marec) in njen logotip (drevo z roko + ime akcije). Vabilo fotografirajte in fotografijo skupaj z izpolnjeno prijavnico (ki jo najdete na FB Nedelo ali na spletnem Delu), pošljite na mail Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Nagradni natečaj traja od 20. januarja 2012 do 19. februarja 2012, zato je 19. februar 2012 zadnji rok za prijavo. Glasovanje bo mogoče do 26. februarja 2012.

Rezultati natečaja bodo znani najkasneje 5. marca 2012, objavljeni bodo na FB Nedelo, na spletnem Delu, v tiskani izdaji Nedela in na strani Očistimo ; zmagovalci pa bodo nagrado prejeli na zaključni prireditvi akcije Očistimo Slovenijo 2012, ki bo 5. aprila 2012.

Za prijavo vabila na natečaj Smetovnega povabila se morate ustvarjalci umestiti v eno izmed naslednjih kategorij: 1. - vrtci (skupina do 25 otrok); 2. - šole (šolska skupina do 25 otrok); 3. - ostali (skupina posameznikov do 5 ljudi).

Vse prispele fotografije se bodo nalagale enkrat tedensko v tedenske zavihke na FB Nedelo. Ko bodo fotografije naložene na zavihek, se bo odprlo tudi glasovanje po posameznih tedenskih zavihkih in kategorijah. Glasovanje bo potekalo od dneva, ko se bodo fotografije naložile v zavihek pa vse do konca natečaja.

Vsi oddani glasovi se bodo na koncu natečaja sešteli in določili finaliste v posameznih kategorijah. Izmed teh bo strokovna komisija določila zmagovalce, v vsaki kategoriji po enega, ki bodo prejeli nagrade.


Pravilnik natečaja si lahko preberete na facebooku Nedelo ali na spletni strani Dela.