Že dvanajsti Žur z razlogom

V park Tivoli so se popoldne začele zgrinjati množice, željne Umekovih beatov in zadnje zabave pred začetkom šole.

Objavljeno
31. avgust 2013 21.25
Žur z razlogom
Ju. P., kronika, Ni. Č., Delo.si
Ju. P., kronika, Ni. Č., Delo.si

Vstopnina je znašala en evro, in kot so povedli pri Simobilu, organizatorju dogodka, ima tudi letos vstopnina svoj namen, saj bodo celoten izkupiček iz vstopnine podarili projektu, ki bo prejel največje število vaših glasov.

Cilj razpisa je bil izbrati projekt nevladne organizacije, ki bo v celoti prejel zbrana sredstva letošnjega Žura z razlogom. Projekt se lahko izvaja na katerem koli interesnem področju (izobraževanje, kultura, šport, humanitarne, okoljske, socialne dejavnosti in podobno) in je namenjen mladim med 15. in 30. letom starosti.

Glasovalci so odločili, da je najboljši projekt Hiša SRCe - Hiša rešitev za mlade. Glasovanje za dodelitev sredstev je potekalo od 8. do 29. avgusta.

Za sredstva se je potegovalo 25 projektov, med njimi je komisija izbrala šest finalistov, pravega zmagovalca pa so določili glasovalci.

Ljubitelje elektronske in druge glasbe je na spletnih socialnih omrežjih v zadnjih dneh pred dogodkom zabavalo sicer povsem resno mišljeno opozorilo ameriške ambasade v Ljubljani državljanom ZDA, naj na Žuru z razlogom pazijo nase.

V obvestilu so med drugim opozorili na veliko verjetnost pijančevanja, ki lahko pripelje do neredov po koncu dogodka, ki se ga je v preteklosti udeležilo tudi do 20.000 ljudi. Zapisali so, da se nikoli ne ve, kdaj lahko tudi na sicer mirno mišljenih zborovanjih pride do eskalacije nasilja. A organizatorji so zagotovili, da bo tako kot vsako leto za varnost poskrbljeno.