Koča na Dobrči spet zmagala

Oskrbniki Koče na Dobrči, ki je v tekmovanju prepričljivo zmagala, bodo prejeli tudi denarno nagrado tisoč evrov.

Objavljeno
15. september 2013 14.42
SLOVENIJA,DOBRCA, 8.8,2012,NAGRAJENA KOCA NA DOBRCI PO IZBORU NEDELA IN PZS. FOTO:MAVRIC PIVK/DELO
S. P., Delo.si/STA
S. P., Delo.si/STA

Med tistimi, ki radi zahajajo v naravo in osvojijo kakšen vrh, so se kresala mnenja in vrstila ugibanja, katera koča bo letos izbrana za najbolj priljubljeno. Glasovi so prešteti in zmagovalec je znan: laskavi naslov je – že drugič – osvojila koča na Dobrči. Čestitamo vsem, ki se trudijo na 1478 metrih višine!

Akcija, ki jo je uredništvo Nedela letos pripravilo drugo leto zapored in tudi tokrat v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije, je očitno med našimi bralci in ljubitelji planin dobro odmevala. V enajstih tednih, kolikor je trajala, je svoj glas oddalo 4800 ljudi.

Oskrbniki Koče na Dobrči, ki je v tekmovanju prepričljivo zmagala, bodo tako k lanskemu priznanju dodali še novo za naj planinsko koča Nedelo 2013. Prejeli bodo tudi denarno nagrado tisoč evrov. Seveda pa prav tako izrekamo čestitke četverici, ki se je prebila v finale: Poštarskemu domu na Vršiču, Pogačnikovemu domu na Kriških podih, Mozirski koči na Golteh in Krekovi koči na Ratitovcu.

Glasovanje se je resda končalo, a lepi jesenski dnevi bodo gotovo ponudili priložnost za obisk katere od njih. Mi pa se bomo prihodnji teden odpravili na obisk v zmagovalno kočo in v prihodnji številki Nedela objavili reportažo z balkona Gorenjske.